Toegankelijkheid

Samenwerkingen
waar we trots op zijn

investeren in duurzaamheid

‘Of je als herstelbedrijf wilt investeren in duurzaamheid, is voor iedere ondernemer een eigen afweging. Maar als opdrachtgevers hebben wij met elkaar afgesproken: dit is hoe wij het willen, anders gaan we die duurzaamheidsslag niet maken met z’n allen.’ - Onno Sleurink, manager Personenschade en Intermediaire Producten bij de Vereende

Image

De uitdaging

Unigarant staat als verzekeringsspecialist van de ANWB bekend om polissen op het gebied van mobiliteit en reizen. Maar sinds enkele jaren onderscheidt de organisatie zich ook met uitstekende woonverzekeringen. Dat heeft een groeiend aantal klanten met zich meegebracht én, zoals te verwachten, meer schades. Unigarant streeft ernaar om die allemaal op een even veilige, kwalitatieve, voordelige alsook duurzame manier te verhelpen met herstel in natura. Om er met een groeiende woonportefeuille zeker van te zijn dat dat lukt, moest de verzekeraar op zoek naar een geschikte herstelpartner die met een gedeelde filosofie op gebied van duurzaamheid de bestaande dienstverlening kon uitbreiden.

Image

De uitdaging

Een grote verzekeraar met hoge aantallen schadegevallen kan op jaarbasis voldoende opdrachten uitschrijven om een eigen netwerk van herstelbedrijven te onderhouden. Dat geldt niet voor de Vereende, een klein agentschap dat is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico's. Tot voor kort konden klanten van de Vereende alleen hun schade in geld uitgekeerd krijgen. Herstel in natura was niet mogelijk. Klanten stuurden de facturen van bijvoorbeeld aannemers naar de Vereende en die werden vervolgens betaald. Maar intussen groeide wel de behoefte aan verduurzaming. De organisatie kwam voor een uitdaging te staan: hoe verduurzaam je als je afhankelijk bent

De oplossing

Wat de Vereende nodig had, was een partij met een landelijk netwerk van schadeherstellers die duurzaam te werk gaan. Dat is MainPlus, een schadeherstelregisseur die direct in contact staat met experts op alle terreinen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles. Tegenwoordig gaan medewerkers van de Vereende bij een schadegeval niet over tot betaling, maar kijken ze eerst of de klant in aanmerking komt voor herstel in natura. Als dat het geval is en de klant is akkoord, geven zij dit door aan MainPlus. Om te zien hoe het herstel vordert, kunnen ze het hele proces op de voet volgen via het digitale platform MainFlow. Dat is handig, omdat medewerkers daardoor makkelijk inzicht kunnen krijgen in de stand van zaken rond het herstel van die kromgetrokken vloer of die vernielde schuifpui. Zo is de klant snel geïnformeerd.

Image
Image

Het geheim

Het belangrijkste element van de samenwerking tussen de Vereende en MainPlus, is het gezamenlijk doel van beide partijen om schade zo duurzaam mogelijk te herstellen. Dat is gewaarborgd door het keurmerk ‘Groen Gedaan!’, een initiatief van verzekeraars. Het bijzondere van dit keurmerk is dat de eisen continu meegaan met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Als er bijvoorbeeld een nieuwe verf op de markt komt die duurzamer is, kan het ‘College van Deskundigen’, bestaande uit opdrachtgevers en herstellers, besluiten dat schilders volgend jaar alleen nog maar daarmee mogen werken. Er is overigens één gouden regel: repareren staat boven vervangen. Herstellers die werken volgens de ‘Groen Gedaan!’-normen hebben de kennis en kunde om die ook bij lastige schade, zoals kapotte tegels, gaten in badkuipen en kapotte aanrechtbladen, toe te passen. Dat is niet alleen duurzamer, maar bespaart de klant ook op de lange termijngeld, omdat de premielast niet stijgt. En niet onbelangrijk: het scheelt een hele hoop gedoe.

Je aansluiten

Bij het MainPlus netwerk?

Neem contact op met Gerard

Meer informatie

over ons herstelnetwerk

Bel of mail ons

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek