Schadeherstel werkt voor verzekeraars én verzekerden

Stel: een van uw klanten meldt een schade aan de opstal door brand. Een gebeurtenis met impact op de verzekerde. Onderzoek toont aan dat het direct herstellen van de schade zorgt voor aanzienlijk hogere klanttevredenheid dan het afkopen daarvan. MainPlus organiseert voor u als opdrachtgever het schadeherstel integraal: van de intake en de coördinatie van de reparatie tot en met de financiële afhandeling. En we ontzorgen uw verzekerde in het hele proces.

Herstellen: duurzamer en goedkoper dan uitkeren

MainPlus werkt samen met specialistische herstelpartners op basis van heldere afspraken. Zij repareren alleen de beschadigde delen van een object. Daarom is schade herstellen goedkoper dan geld uitkeren. En het is beter voor het milieu. Bovendien hebben alle herstelpartners van MainPlus Schadeherstel, net als wij, het keurmerk GroenGedaan! van Stichting Duurzaam. Samen dragen we bij aan een duurzame wereld.

 

Uw klanten zijn bij MainPlus in goede handen

Direct na de schademelding nemen we alle zorgen weg bij de verzekerde en u als opdrachtgever. We achterhalen de oorzaak van de schade en organiseren het herstel met de juiste herstelpartners. Daarbij garanderen we schadeherstel van hoge kwaliteit. Ook de administratieve last nemen we voor onze rekening. En tijdens het hele proces zorgen we voor heldere en transparante communicatie. Niet alleen met u, maar ook met uw klant.

Ons integrale servicemodel met eigen managementsysteem

In opdracht van de verzekeraar, assurantietussenpersoon of volmacht zetten we het herstelproces in gang. Dat doen we volgens ons integrale servicemodel met de focus op kwaliteit, efficiency en duurzaamheid. Centraal hierin staat ons softwareplatform MainFlow. Alle betrokkenen -  u als opdrachtgever, onze herstelpartner, de verzekerde en onze schadebehandelaar - hebben via dit platform realtime inzicht in het verloop van het herstelproces.

We ontzorgen u en uw verzekerde in zeven overzichtelijke stappen:

 

1. We houden een intake met uw verzekerde
 • We wijzen een schadebehandelaar met de juiste expertise toe die met uw verzekerde het schadedossier compleet maakt en het herstelproces toelicht.
 • Ook zetten we direct de schadeafhandeling in gang bij de geselecteerde herstelpartner
2. Onze herstelpartner voert de offerte in
 • Onze herstelpartner werkt het schadedossier bij met foto’s, een beschrijving van de oorzaak en de noodzakelijke werkzaamheden, en een offerte.
3. De werkzaamheden gaan van start
 • Als onze schadebehandelaar akkoord geeft, plant onze partner met uw klant de herstelwerkzaamheden in.
 • Onze herstelpartner geeft in MainFlow continu updates over de voortgang van het herstelproces. Zo kan onze schadebehandelaar nauwgezet de regie voeren en heeft u als verzekeraar of volmacht altijd overzicht over het schadedossier.
 • Onze bouwkundig expert voert steekproeven uit voor de kwaliteitscontrole; ook op locatie.
4. De herstelpartner meldt het schadedossier af
 • Zijn de herstelwerkzaamheden afgerond, dan kunt u in MainFlow het complete schadedossier inzien.
 • Onze schadebehandelaar beoordeelt alle documenten en kosten, en controleert of de werkzaamheden volledig naar tevredenheid zijn uitgevoerd.
5. We versturen de tussenfactuur
 • Na goedkeuring door onze schadebehandelaar factureert de herstelpartner zijn werk in MainFlow. Wij zetten deze tussenfactuur door naar u als opdrachtgever.
6. Het schaderapport wordt opgemaakt
 • Onze schadebehandelaar stelt een schaderapport op, meldt bij u het schadedossier af en stuurt uw verzekerde een klanttevredenheidsonderzoek.
7. We factureren het schadedossier
 • Onze financiële administratie factureert het eigen risico aan uw verzekerde en het restantbedrag aan u.

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input