MainPlus herstelt uw schade in opdracht van de verzekeraar of volmacht

U heeft een schade gemeld aan uw inboedel of opstal bij uw verzekeraar of volmacht. Bijvoorbeeld glasschade, een lekkage of stormschade. MainPlus heeft de opdracht gekregen om de schade duurzaam te herstellen en zo uw ongemak zo snel mogelijk weg te nemen. Dat doen wij snel en trefzeker.

Wij ontzorgen u met een eenvoudig stappenplan voor schadeherstel

  1. Meld de schade bij uw verzekeraar.
  2. Een medewerker van ons Klantcontactcenter bespreekt de schade met u en maakt een afspraak met de juiste herstelpartner uit ons landelijke netwerk.
  3. De herstelpartner komt bij u langs en herstelt of vervangt uw beschadigde eigendommen.
  4. Wij zorgen voor de administratieve en financiële afwikkeling met alle partijen.

Heeft u vragen of een mededeling? Of wilt u een afspraak verzetten?

Bel direct met ons Klantcontactcenter: 088 – 011 70 70.

Goed om te weten

  • Soms geldt er een eigen risico. In dat geval zijn de kosten (deels) voor eigen rekening. U ontvangt dan na afloop van de herstelwerkzaamheden een factuur van ons.
  • Soms is herstel niet meer mogelijk. Bijvoorbeeld door slijtage of omdat de schade te groot is. In dat geval gaan wij over tot vervanging. Of u kiest voor een financiële vergoeding die u via uw verzekeraar ontvangt. U organiseert de vervanging dan zelf.
  • Voor aanvang van de herstelwerkzaamheden vraagt onze herstelpartner u om een akte van cessie te ondertekenen. Hiermee geeft u uw verzekeraar toestemming om aan ons de rekening te betalen. U betaalt de rekening dus niet eerst zelf. Dat scheelt onnodig papierwerk.
  • Dekt uw verzekering wel de gevolgschade maar niet de gebeurtenis die deze heeft veroorzaakt? Dan komt dat deel van de herstelkosten voor uw eigen rekening. In dat geval, of bij meerwerk, ontvangt u dus wel een nota van ons. Uiteraard bespreken we dit met u voordat de herstelwerkzaamheden starten.
  • U ondertekent de opleveringsverklaring nadat de schade is hersteld. Hiermee geeft u aan dat de schade naar uw tevredenheid is afgewikkeld.

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input