Een vraag kan soms heel simpel gesteld zijn, een antwoord kan soms heel wat in beweging zetten. Zo werd in 2016 aan MainPlus de volgende vraag gesteld: “Kunnen jullie ook schadeherstel voor verzekerden uitvoeren?”. MainPlus was op dat moment bekend geworden door het beheer en de uitvoering van reparatie- en mutatieonderhoud voor o.a. woningcorporaties, maar nog niet vanwege schadeherstel bij verzekerden. Het antwoord: “Ja”, is op zo’n vraag snel gegeven, maar de uitvoering leidt tot een complex van factoren die ingevuld moeten gaan worden.

vaatwasser

Één vraag met een simpel antwoord leidt tot vele vervolgvragen. Hoe loopt het proces van schadeherstel bij verzekeraars? hoe werkt het met een polis en vooral met polisdekking? Welke herstelpartners zijn er allemaal voor nodig? Zo leidt ieder antwoord in eerste instantie tot een nieuwe vraag. Elke ondernemer komt voor keuzes te staan die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van zijn onderneming en deze vraag was het voor MainPlus: “Kunnen jullie ook schadeherstel voor verzekerden uitvoeren?”.

MainFlow, het eigen softwareplatform van MainPlus, werd aangepast voor Schadeherstel en de eerste collega’s werden aangenomen, specifiek voor de schadeherstelmarkt. Herstelpartners werden geselecteerd waarmee de eerste postcoderegio’s waren ingericht om te kunnen starten met het schadeherstel voor verzekeraars. Een belangrijke keuze die MainPlus Schadeherstel nog diende te maken was uiteindelijk het eigen verdienmodel. Iedere onderneming heeft verdiensten nodig om te kunnen bestaan en te kunnen groeien, zo ook MainPlus Schadeherstel. De directie heeft gekozen voor een model waarin de verdiensten van MainPlus Schadeherstel volstrekt gescheiden zijn van de uitvoering van de herstelpartners; overzichtelijk, eerlijk en transparant (wat we tot op de dag van vandaag invullen).

De eerste opdracht tot herstel kwam op 04 januari 2017. In Vlaardingen was er in een woning het parket beschadigd als gevolg van een lekkage van de vaatwasser. Het zogenaamde champagnemoment; de oprichting is een feit en de eerste opdracht is binnen. Het bedrijf gaat op zo’n moment pas echt beginnen. Met de eerste ‘sale’ zie je gelijk wat er al goed geregeld is en ook wat nog niet. Eén opdracht werden er twee en twee opdrachten werden er vier. Iedere opdracht heeft zijn eigen verzekerde, zijn eigen opstal, zijn eigen inboedel en zijn eigen polisvoorwaarden. En met iedere opdracht ontwikkel je en leer je als schadeherstelorganisatie. Zeker in het begin van een bedrijf kan iedere opdracht leiden tot een leermoment en/of tot een procesaanpassing. Zolang je daar als ondernemer flexibel en snel op inspeelt, dan kun je steeds meer verschillende opdrachten aan.

Met de groei in opdrachten, groeit ook de eigen onderneming. Meer klanten leiden tot meer opdrachten, meer opdrachten leiden tot meer mensen en meer mensen leiden tot meer pc’s, telefoons, opleidingen, pennen en koffie. Het kost veel energie om de groei te begeleiden en het levert tegelijkertijd veel energie op. Iedere ontwikkelfase van een organisatie heeft weer zijn eigen vraagstukken en de keuze die je als ondernemer maakt leidt weer tot een vervolgvraag. Met dit soort groeivraagstukken zijn we als MainPlus Schadeherstel zeker niet uniek, maar met de keuzes die we maken wel. We hebben bijvoorbeeld zorgvuldig een groep collega’s geselecteerd die iedere dag weer vele verzekerden zo goed mogelijk van dienst zijn. Iedere medewerker moet het DNA van MainPlus Schadeherstel in zich hebben en dat houdt onder andere in dat iedere medewerker de verzekerde behandelt zoals je zelf ook behandelt wilt worden. En dat betekent met aandacht, zorg, betrokkenheid, ondernemersgeest en verantwoordelijkheid. Collega’s die heel goed snappen hoe we de verzekerde zo goed mogelijk kunnen helpen binnen de kaders die onze opdrachtgevers meenemen en daar zijn we maar wat trots op.

De afgelopen jaren hebben we elkaar een hoop vragen gesteld en evenzoveel keuzes gemaakt. Het zijn de keuzes die er toe hebben geleid dat MainPlus Schadeherstel in korte tijd is uitgegroeid tot één van de grootste en de beste schadeherstelregisseurs van Nederland. En iedere dag maken we weer nieuwe keuzes waarmee we verder verbeteren, want een ondernemer zit nooit stil.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input