Brandschade

Door Gerard van Engelenburg, Manager Schadeherstel 

Ik denk dat het ongeveer 1994 moet zijn geweest. Ik studeerde op dat moment in Amsterdam en woonde daar in een appartementje op drie hoog samen met mijn beste vriend Arjan. Rond een uurtje of drie ’s nachts werd ik wakker van de deurbel. In eerste instantie dacht ik dat een studiegenoot aan het belletje lellen was, maar dat bleek al gauw niet zo te zijn. Toen ik mijn ogen open deed, zag ik de vlammen langs ons balkon omhoog komen; er bleek een uitslaande brand op de tweede etage. Ik weet nog heel goed dat ik naar de slaapkamer van mijn huisgenoot rende om hem wakker te maken. Ik gooide zijn deur open en riep heel hard: BRAND, BRAND, KOM JE BED UIT. Arjan sprong zijn bed uit, pakte snel wat kleren en rende via het trappenhuis naar beneden. Ik belde de brandweer en rende snel achter Arjan aan. Op straat aangekomen zagen we de bewoonster van 2 hoog in paniek in het raam zitten. Nadat de brandweer arriveerde werd al gauw het vangnet uitgespannen en trokken we met z’n allen het net strak. De bewoonster sprong erin waarmee haar leven was gered. Deze gebeurtenis staat voor de eeuwigheid in mijn geheugen gegrift. Ik kan me tot op de dag van vandaag herinneren wat er van minuut tot minuut plaats heeft gevonden en dit zal ik ook nooit meer vergeten.

Misschien dat hier wel letterlijk en figuurlijk het vuurtje is ontbrand om mij in mijn carrière bezig te gaan houden met schadeverzekeringen en schadeherstel. Na de brand zelf werden we geholpen met de reiniging en het herstel. Het appartement op 2 hoog was zo goed als volledig uitgebrand. Door zeer snel en vakkundig optreden van de brandweer was ons appartement voornamelijk getroffen door rook- en roetschade. Gelukkig zijn er dan bedrijven die je daarmee kunnen helpen en hoe fijn is het wanneer je je daar zelf als verzekerde niet druk om hoeft te maken, dat alles voor je geregeld wordt. Helaas was dat in 1994 nog niet zo bij mijn toenmalige verzekeraar. Ik moest veel zaken zelf regelen en dat gold ook voor mijn huisgenoot. Op dat moment was dat als leek op het gebied van schade behoorlijk intensief (zeker in de pre-internet-tijd). Dat leverde af en toe behoorlijke frustratie en soms een gevoel van machteloosheid op, ook dat kan ik mij nog goed herinneren.

Dat gevoel van machteloosheid of onmacht wil je niet wanneer je getroffen bent door zoiets ingrijpends als een brandschade of bijvoorbeeld een inbraakschade. Je wil dan snel geholpen worden en je wil weer terug je woning in. En dat is vanuit MainPlus Schadeherstel iedere dag weer onze opdracht. Alle meldingen die we ontvangen, van groot tot klein, van een beperkte schroeischade tot een hevige waterschade, hebben impact op de gedupeerde. Ook een kleine, en op het oog eenvoudige schade, kan voor een verzekerde heel emotioneel zijn. Elke melding die wij ontvangen wordt daarom met de meeste zorg behandeld, het gaat immers om de eigendommen van de verzekerde die beschadigd zijn. Ik weet als geen ander hoe dat voelt, ik wilde zo snel mogelijk weer mijn thuis gevoel terug.

Vanuit mijn eigen ervaring zit ik daarom bij MainPlus Schadeherstel helemaal op mijn plek. Met ons uitgebreide netwerk van herstelpartners voor alle type schades kunnen wij iedere dag mensen helpen die met de gevolgen van een schade worden geconfronteerd en dat doen wij heel graag. Benieuwd hoe wij dat doen? Ik maak graag een afspraak met u om dat te bespreken.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input