Holland Herstel Groep staat voor zorgzaam en grondig als het gaat om het herstelwerk na schade. Holland Herstel Groep helpt waar ze kunnen, zijn betrokken en oplossingsgericht. Zo verlenen zij de eerste noodhulp en een directe schadestop bij brand, als ook de reiniging en de reparatie na brand- en waterschade. Holland Herstel Groep doet dit vanuit vijf vestigingen, waarmee zij heel midden- en Zuid-Nederland bedienen.

Holland Herstel Groep en MainPlus Schadeherstel werken al drie jaar samen. Wij vonden het dan ook de hoogste tijd om met hen in gesprek te gaan over de trends in onze markt en dienstverlening. Hierover spraken wij Rob Vlek, Algemeen Directeur en Thé van Steen, Commercieel Manager bij Holland Herstel Groep.

Hoe positioneert Holland Herstel Groep zich in de markt?

“Onze focus richt zich op de eindklant: de verzekerde. We leven in een wereld waarin je steeds meer dingen op maat kan laten maken, zonder dat je hier extra voor moet betalen. Hierdoor merk je dat mensen steeds meer voorzien willen worden in hun eigen, unieke behoeftes. Wij willen ons onderscheiden door de verzekerde hierin optimaal te bedienen.”

Hoe vult Holland Herstel Groep de behoefte van de verzekerde in?

“Een schade dient snel en effectief opgelost te worden en mag dus niet stil komen te liggen. Een dag stilstand in het herstelproces is echt een dag teveel. Dit vergt iets van de disciplines die je aanbiedt. Wij zetten alles op alles om de verzekerde op die manier maximaal te ontzorgen. Zo zijn wij altijd binnen 24 uur ter plaatse in geval van een schade, of zoveel eerder dat nodig is. Wij kunnen niet altijd direct iets doen, maar de verzekerde weet hierdoor wel dat wij hem gaan helpen en het herstel in gang gaan zetten. Wanneer een oorzaak van een schade niet gedekt is, bieden wij de verzekerde aan om het in opdracht van hen zelf te herstellen. Het is in de huidige markt voor de particulier of kleine Mkb’er ontzettend moeilijk om op de korte termijn een aannemer te regelen die de schade gaat oplossen. Zo helpen wij de verzekerde met het zo snel mogelijk volledig herstellen van de schade, in goed overleg ook het deel dat niet door de verzekering is gedekt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de verzekerde zelf, maar ook voor de efficiëntie in het gehele proces, doordat het herstel van de oorzaak en het herstel van de gevolgschade beter op elkaar aangesloten kan worden. Wij proberen de regierol te pakken, niet naar andere herstellers toe, maar als een verlengstuk van de opdrachtgever. “ 

Holland Herstel Groep

Veel disciplines aanbieden klinkt als een groot voordeel, maar gaat het niet ten koste van de specialisatie?

“Wij bieden meerdere disciplines aan, maar blijven gefocust op de behoefte van de verzekerde. Je kan niet overal verstand van hebben en overal goed in zijn. Indien je weet bij wie je moet zijn, wanneer je het zelf niet kunt, kan je de klant ontzorgen. We beschikken over de kennis van de markt. Echter, het blijft ons uitgangspunt dat wij aanbieden wat wij ook zelf kunnen. Hierbij kijken wij wat er overeenkomstig is bij 80-90% van de schades.”

Holland Herstel Groep pakt de regierol, net als MainPlus Schadeherstel. Waar zit het verschil tussen de twee partijen?

“Om te beginnen heeft MainPlus Schadeherstel geen eigen herstellers in dienst. MainPlus Schadeherstel regisseert het hele herstelproces vanuit de opdrachtgever en doet dit vanuit een onafhankelijke positie. Holland Herstel Groep focust zich op het herstel en zorgt ervoor dat de schade kwalitatief goed hersteld wordt en beperkt zich daarin tot de uitvoering van haar disciplines. Daarnaast voorziet MainPlus Schadeherstel in een groeiende behoefte voor de juiste en volledige communicatie richting de verzekerde én de opdrachtgever, en zorgt er vanuit een onafhankelijke positie voor dat een dossier compleet en kloppend is. Bovendien voeren zij controles uit op dekking, kwaliteit en kosten, en neemt MainPlus Schadeherstel bijvoorbeeld het overleg over het eigen risico weg bij de herstellers. Dit zorgt voor focus bij de herstellers om te doen waar ze goed in zijn: herstellen.”

Hoe zien jullie de behoefte van de markt in de toekomst?

“Onze wens voor de toekomst is dat wij naast het herstellen van schades, ons verder kunnen richten op het voorkomen van schades, waarbij we dan vooral denken aan preventief onderhoud en periodieke inspecties. Het is beter om vooraf potentiële risico’s op schades te identificeren en te verkleinen dan om te herstellen nadat schade is geleden. Dit geldt uiteraard zowel voor de verzekeraar als voor de verzekerde. Het is eigenlijk gek dat we veelal moeite hebben met geld uitgeven aan het voorkomen van schades en calamiteiten. Het heeft voordelen voor zowel de verzekerde als de verzekeraar, echter er zijn weinig vergoedingen voor preventie. Wellicht dat we in de toekomst preventieve inspecties en preventief onderhoud uit kunnen voeren ,waarbij een verzekerde korting kan krijgen op zijn verzekering.”

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input