Gerard van Engelenburg (Manager Schadeherstel) vertelt over zijn ervaring met een lekkage in huis en waarom het herstelproces ertoe heeft geleid dat hij is overgestapt naar een verzekeraar die met MainPlus Schadeherstel samenwerkt.

lekkage 3

Zo’n moment dat je gezellig samen met je vrouw aan het koken bent. Groentes worden gesneden, lekker stukje vis wordt gekruid en de grillpan gaat het vuur op. We zaten nog te twijfelen of we een wijntje bij het eten zouden nemen of dat we deze bij het koken al zouden open maken. En dan plotseling zo’n hele vervelende druppel op je hand en je weet in eerste instantie niet waar die vandaan komt. Zonder er verder aandacht aan te besteden, het zal wel wat kookvocht zijn of iets dergelijks, ging ik weer door met de vis. En toen weer zo’n druppel, raar. Het kon niet anders dan dat deze van boven was komen vallen en dat is toch vreemd. Ik stond aan mijn keukenaanrecht en dan is het niet logisch dat er water van boven op je hand valt. Het water druppelde langzaam uit 1 van de keukenspotjes boven het aanrechtblad en dat kon maar één ding betekenen, lekkage! Het was vrijdagavond, dus ik kon niet direct mijn verzekeraar bereiken, die waren al gesloten. Gelukkig was de lekkage niet hevig, dus het kon nog wel wachten tot na het weekend. Met mijn eigen boerenverstand ben ik naar boven gelopen en ik heb ik geprobeerd de oorzaak te achterhalen. Het kon niet anders dan dat de lekkage werd veroorzaakt door óf de wasmachine-aansluiting óf het toilet op de 1e etage.

Direct op maandagochtend heb ik de verzekeraar geïnformeerd. Mijn verzekeraar, waar ik ooit via een vriend als klant ben beland, werkt niet samen met een vaste ketenregisseur als MainPlus Schadeherstel, wat betekende dat ik alles zelf moest gaan regelen. Ik moest online melding doen van de schade via hun webportaal. Direct kreeg ik een automatisch antwoord waarin stond dat ik binnen tien werkdagen reactie zou krijgen. Dat is bij een lekkage geen fijn bericht. Ook al was het niet hard aan het lekken, het liep wel langs elektriciteitsdraad en een spotje.

lekkage 1

Na een paar dagen wachten ben ik toch maar gaan bellen met mijn schadebehandelaar. Deze gaf aan dat het nog niet was beoordeeld en ik moest nog even geduld hebben. Na een goede week kreeg ik de eerste inhoudelijke reactie. Ze hadden meer informatie nodig over de oorzaak. Om een lang verhaal kort te maken, ik moest zelf een lekdetectiebedrijf vinden om de oorzaak op te sporen, maar kreeg vooraf nog geen uitsluitsel of de onderzoekskosten vergoed zouden worden.


Gelukkig was ik al enigszins bekend met lekdetectie, dus ik heb een paar specialisten gebeld. De eerste kon na twee dagen op de stoep staan. Het onderzoek werd verricht en de oorzaak bleek de toiletafvoer te zijn. Nadat ik het meetverslag had ingestuurd naar mijn verzekeraar kreeg ik weer dezelfde automatische reactie. Binnen tien werkdagen kon ik reactie verwachten op het meetverslag. Na weer wat heen en weer bellen (het plafond van de keuken werd nu toch echt wel steeds natter en de lekkageplekken namen toe) kreeg ik de mededeling dat de schade hersteld moest worden. Of ik hem vergoed kreeg, wisten ze nog niet. Wellicht dat er nog een expert ingeschakeld moest worden. Ook hadden ze geen partij voor me die ze konden aanbevelen, ik moest zelf maar iemand zoeken.

Uiteindelijk bleek de expert niet nodig en heb ik de schade kunnen laten herstellen. De nota van zowel de lekdetectie en het herstel zijn na verloop van tijd keurig door mijn verzekeraar aan mij voldaan, nadat ik de onderzoeks- en herstelkosten zelf al had voorgeschoten. Als verzekerde was ik gelukkig met het eindresultaat, de schade was keurig hersteld, maar ik werd niet vrolijk van de hoeveelheid tijd en energie die ik er in moest stoppen om te zorgen dat alles hersteld en vergoed zou worden. Daarbij duurde alles ook zo lang, dat de lekkage almaar groter werd, terwijl bij sneller handelen de schade echt kleiner was geweest.

Ik heb toen ook besloten om mijn verzekeringen bij mijn verzekeraar op te zeggen en over te stappen naar een verzekeraar die samenwerkt met MainPlus Schadeherstel. Dan weet ik tenminste zeker dat ik als verzekerde snel, goed en vakkundig wordt geholpen en dat alles voor me wordt geregeld. En dat door het snelle handelen van MainPlus Schadeherstel de schade ook nog is een stuk kleiner zou zijn geweest dan dat deze nu uiteindelijk is geworden waarmee schadelast was bespaard.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input