Afgelopen zomer hebben MainPlus Schadeherstel en ANWB/Unigarant een calamiteitendienst voor inboedel en opstalschade met elkaar vormgegeven. Deze calamiteitendienst treedt in werking zodra het KNMI een storm aankondigt in ons land. Nu het calamiteitenplan gereed was gekomen, was het wachten op de eerste storm. Op 25 augustus was het zover, het calamiteitenplan trad in werking na de aankondiging van code geel voor storm Francis.

Waterschade

MainPlus Schadeherstel heeft de totale afhandeling van de stormschades gecoördineerd, waarbij de telefoonservice van Voice2Voice de eerste telefonische opvang heeft geregeld. Uniek in het calamiteitenplan is dat er, nadat er telefonisch contact is geweest met verzekerde, maximaal wordt ingezet op benutting van de digitale kanalen. Dit resulteert in overzicht, prioriteit en focus voor alle betrokken partijen. Hierdoor blijft in potentieel chaotische tijden de regie en coördinatie effectief en efficiënt, met de juiste zorg en aandacht voor gedupeerde verzekerden.

Het inzetten van het calamiteitenplan betekende voor ANWB/Unigarant dat zij hun reguliere proces zonder verstoringen konden voortzetten.

Het aantal stormschades is beperkt gebleven, waardoor het een goede gelegenheid was om de werking van het calamiteitenplan de vuurdoop te geven. We kijken terug op een succesvolle inzet van het calamiteitenplan in samenwerking met ANWB/Unigarant.

Uit de evaluatie zijn een aantal verbeterpunten gekomen die bij een volgende calamiteit getackeld worden. Alle partijen zien in de inzet van het calamiteitenplan veel toegevoegde waarde. We zijn klaar om een volgende calamiteit op te vangen.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input