Een blog van Gerard van Engelenburg, Manager Schadeherstel

Papa, wat ben je aan het doen? Ik ben aan het werk schat, daarom zit ik even met mijn laptop op schoot. Ik ben zo klaar, nog heel even geduld. Nog 5 minuutjes en dan kom ik bij je.

Iedereen kent het wel. Je bent thuis aan het werk en je kinderen vinden het lastig om te begrijpen dat thuis zijn niet altijd betekent dat je zomaar tijd aan je kinderen kunt geven. Zeker in deze coronatijd is het voor ons allemaal worstelen met de balans tussen werk en privé. We zijn allemaal veelvuldig thuis en hebben, als we thuiswonende kinderen hebben, deze ook heel veel om ons heen gehad. Zeker toen de scholen ook nog eens dicht waren, vond ik het in ieder geval soms best lastig. Niet alleen mijn vrouw en ik moesten zoveel mogelijk thuiswerken, ook de kinderen waren de hele dag thuis en waren door alle maatregelen beperkt in hun bewegingsruimte. Nu zijn mijn kinderen inmiddels 12 en 14 jaar, dus die kunnen zichzelf al voor een deel prima redden, maar een vraag aan mama of papa is snel gesteld. En dat geldt natuurlijk ook andersom. De kinderen waren ook thuis druk met hun schoolwerk en ook als ouder is een afleidende vraag snel aan je kind gesteld terwijl deze net in een digitale les zit of Franse woordjes aan het leren is. Toch hebben kinderen van alle leeftijden aandacht, liefde en waardering (en soms een kleine correctie) van hun ouders nodig, dus dat geldt ook zeker voor mijn kinderen.

Sterker nog, dat geldt ook voor mijzelf. Mijn moeder is gelukkig nog bij ons en is inmiddels 81 jaar. Hier en daar wat ouderdomsdingetjes, maar verder gelukkig kerngezond en still going strong. Ik heb het, samen met mijn 2 zussen, best moeilijk gehad dat ik niet even een knuffel van mijn moeder kon krijgen of haar even een zoen kon geven. We hebben ons strikt gehouden aan de maatregelen en dat betekende dat we gedurende maanden niet bij haar binnen zijn geweest en alleen maar op afstand contact hebben gehad. En dat voelde toch heel raar, je eigen moeder niet eens aanraken. Ik denk dat iedereen, maar laat ik vooral voor mezelf spreken, het coronatijdperk soms als onwerkelijk, bizar, beangstigend, maar vooral ook als heel moeilijk te begrijpen heb ervaren.

De privéworsteling vond ik het moeilijkst om eerlijk te zijn, maar ook zakelijk hebben we er allemaal meer dan mee te maken gehad. Niet op kantoor kunnen komen, continu afstand houden, alles ontsmetten en vooral veel contact via de laptop (Teams of Zoom) en via de telefoon. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor onze buitendienstcollega’s en vooral ook onze herstelpartners. Zij zijn uiteindelijk onze “boots on the ground” en komen bij de verzekerden thuis om deze te helpen wanneer er schade is aan het woonhuis of hun inboedel. Alle voorzorgsmaatregelen worden dan ook door al onze collega’s en partners iedere dag weer stringent nageleefd. Bij de telefonische intake worden bijvoorbeeld de check-vragen gesteld om zeker te weten dat onze coördinatoren of herstelpartners in een corona-vrije omgeving kunnen werken. En natuurlijk moeten ook wij en al onze partners de gezondheid goed in de gaten houden. Een aantal van onze collega’s heeft rondgelopen met een snotneus of was wat kwakkelend met de gezondheid en heeft zich laten testen, waaronder ikzelf. Gelukkig is er tot nu toe niemand besmet geraakt met dit nare en rare virus, maar het blijft nu en de aankomende tijd een heel vervelende situatie waar we rekening mee moeten blijven houden.

De veranderende omstandigheden waren natuurlijk ook goed merkbaar bij onze klanten. En met klanten bedoel ik in dit geval onze opdrachtgevers (de verzekeraars en volmachten die we bedienen) en vooral ook al hun verzekerden met grote en kleine schades. Al onze opdrachtgevers zitten in grote lijnen thuis en hebben de kantoorpanden maar voor een beperkt deel bezet. Veel overleggen gaan nu via de digitale weg en ook al gaat dat helemaal prima, toch blijft het wennen dat je maar zeer beperkt voor overleg of contact bij elkaar kunnen komen. Verzekerden vonden het zeker in de beginfase van het corona-tijdperk soms angstig of spannend om een herstelpartner over de vloer te krijgen. Dit leidde regelmatig tot uitstel van herstel van schade (zolang de aanwezige gevolgschade niet verergerde natuurlijk) of zelfs tot annulering van een herstelverzoek. Ook voor verzekerden gold dat kinderen thuis waren en ook zij, zoals ons allen was aangeraden door de overheid, thuis zo min mogelijk bezoek wilden ontvangen. Wij merkten dat zakelijk oo,k doordat het aantal ontvangen herstelopdrachten, lager was dan in vergelijkbare perioden in eerdere jaren.

Inmiddels zitten we in een tijdvak waarin de maatregelen weer worden aangescherpt. De afgelopen zomermaanden hebben we met z’n allen gelukkig weer meer kunnen doen, maar helaas lijkt het erop dat we als samenleving hier nu de tol van moeten betalen. Aan ons allemaal wordt nu zakelijk en privé opnieuw, en eigenlijk nog steeds gevraagd, om het Corona-virus serieus te nemen. Geen toeschouwers meer bij sportwedstrijden, de sluitingstijdens van de horeca wordt aangepast en in de supermarkten komen opnieuw gereserveerde uren voor onze ouderen en kwetsbaren. Ook bij MainPlus Schadeherstel hebben we daarom de regels weer aangescherpt. We werken (nog meer) thuis en dwingen onszelf om afstand te houden. We zullen het moeten volhouden met z’n allen en dat vraagt van ons allemaal veel doorzettingsvermogen. Gezien de oplopende cijfers van dit moment, is dat wellicht nog de grootste uitdaging voor ons allemaal.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input