Het coronavirus, en de daarmee gepaarde maatregelen, hebben veel invloed op ons dagelijks leven. Het wordt van vele kanten geroepen: na de coronacrisis zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Er wordt gesproken over het ‘nieuwe normaal’. Naast de vele nadelen van het nieuwe normaal, zijn er ook positieve zaken te noemen, bijvoorbeeld een sterke afname van de CO2-uitstoot.

Bij MainPlus Schadeherstel waren wij benieuwd of de inbraakcijfers gedaald zijn in 2020, nu mensen meer thuis zijn. Wij hebben onze beschikbare data van de afgelopen jaren ingezet om te achterhalen of dit klopte. We hebben het procentuele aandeel inbraken van de jaren 2018, 2019 en 2020 met elkaar vergeleken. En inderdaad, uit de cijfers blijkt dat er minder inbraken zijn in 2020. 

Inbraak cijfers

In 2018 en 2019 is duidelijk te zien dat de piek met inbraken in de donkere maanden ligt, januari en december scoren hoger dan welke andere maand ook. Vanaf januari zakt het aandeel inbraken tot het voorjaar. Er is dan nog een piek in het voorjaar (apr/mei) en een piek in de zomer (jul/aug), maar juni en september zijn duidelijke dalen. Met het korter worden van de dagen in oktober neemt het aantal inbraken weer toe tot de piekmaand in december.

In 2020 is te zien dat de afname vanaf januari inzet zoals in de andere jaren ook te zien. Echter, de afname zet in april en mei verder door. Dit is precies tijdens de periode van de ‘intelligente lockdown’ van dit voorjaar. Waar juni normaliter een dal is, is het in 2020 de maand met een kleine toename van het aandeel inbraken, dit valt samen met de versoepelingen van de coronamaatregelen. De zomerpiek is er ook weer, maar de daling in september is er veel minder sterk. Wellicht omdat een deel van de Nederlanders in september alsnog op vakantie is geweest. Opvallender is de maand oktober. Waar normaal een stijging te zien is, is nu juist een daling te zien. De daling kan verklaard worden door de verscherping van de maatregelen die op 29 september in gegaan zijn, waarbij onder andere thuiswerken weer de norm werd.

Door de maatregelen zien inbrekers hun inkomsten verminderen, maar voor de rest van Nederland is dit natuurlijk een voordeel. Mocht u toch de aankomende donkere maanden te maken krijgen met een inbraak, dan staat MainPlus Schadeherstel voor u klaar!

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input