Onze herstelpartner BELFOR die gespecialiseerd is in reconditionering, heeft een innovatief product ontwikkeld wat het mogelijk maakt om te reinigen zonder water. Deze unieke schoonmaaktechniek is niet alleen effectiever en sneller, maar ook nog eens veel milieuvriendelijker. Daarnaast is er met deze techniek een grotere kans om de gevolgschade te beperken.

Soot Removal Film (SRF)

Het product wat BELFOR in eigen huis ontwikkeld heeft, heet Soot Removal Film, afgekort SRF. SRF is een saneringstechniek voor het reinigen van met roet of stof vervuilde oppervlakken. Deze vervuilde oppervlakken worden traditioneel gereinigd door middel van water en een hogedrukreiniger. SRF is een witte, stroperige vloeistof die met behulp van een speciale machine op de te behandelen oppervlakten wordt gespoten of door middel van een zachte borstel. De SFR heeft ongeveer 24 uur de tijd nodig om te drogen. Alle vuil-, rook- en roetresten worden in het latex-achtige ‘vel’ gezogen. Wanneer de film helemaal droog is, kan deze van het oppervlakte worden getrokken, waarbij de vuil-, rook- of roetresten worden verwijderd van de oppervlakte.

Patrick Neeleman geeft een voorbeeld waarbij SRF met succes is toegepast. “Het meest in het oog springende voorbeeld was de reiniging van de ‘Martelaren van Gorcum-kerk’ in Amsterdam. Daar had een klein brandje plaatsgevonden, maar die veroorzaakte wel een enorme rook- en roetvervuiling. Toen wij ter plekke poolshoogte kwamen nemen, was het eerste wat de pastoor zei: Hoe je het oplost, los je het op, maar er komt geen water aan te pas en je gebruikt geen hogedrukreiniger. De kerk heeft namelijk veel houten onderdelen, waaronder het plafond. Door de inzet van SRF hoefde er bij het reinigen geen water gebruikt te worden.”

SRF 2

Voordelen

Naast het voordeel dat onderdelen niet beschadigd worden door water, zitten er nog meer voordelen aan SRF. SFR is gelijk klaar voor gebruik, waarbij in tegenstelling tot op water gebaseerde technieken weinig voorbereiding vereist is. Bovendien is geen finale droging van de muren noodzakelijk, is er geen waterafval en bovenal geen vervuiling. Voor verzekerden heeft de SRF oplossing het grote voordeel dat zij minder overlast hebben van de reinigingswerkzaamheden. Er is zowel geen wateroverlast als geluidsoverlast.

Het grootste voordeel voor zowel opdrachtgever als verzekerden zit in de beperking van de gevolgschade. Bij de traditionele reiniging met water en een hogedrukreiniging is het onmogelijk om de productie en andere werkzaamheden door te laten gaan in het te behandelen pand. Bij de droge saneringsmethode, SRF, kunnen de andere werkzaamheden grotendeels door gaan.

Kosten

Op het eerste gezicht zijn de kosten per m2 voor het reinigen met SRF-methode hoger dan de traditionele manier van reinigen met water. Echter, kijkend naar het totale herstel, is de SRF-methode goedkoper. Door gebruik te maken van de SRF-methode wordt de gevolgschade beperkt en is er geen finale droging nodig.

Brandonderzoek

Helaas ontstaat brand ook wel eens opzettelijk. De politie doet er in dat geval er alles aan om te achterhalen wie de brandstichter is geweest. Het is mogelijk dat onder het roet een spoor (DNA, vingerafdrukken, schoenafdruk) te vinden is. Door SRF in te zetten  om de roet te verwijderen, blijven de sporen wel zichtbaar. Zo heeft de politie door de SRF-methode voetafdrukken van een brandstichter kunnen achterhalen!

Met de SRF-methode helpt BELFOR niet alleen de verzekerden met het herstellen van hun schade, maar draagt BELFOR ook bij aan het opsporen van brandstichters.

SRF 1

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input