Main Plus Louis

Naam: Louis Schenkel
Leeftijd: 41 jaar
Functie: Bouwkundig Schadebehandelaar 
Aantal jaren in dienst: 2 maanden

Wat is jouw achtergrond?
Voor mijn stage op de MEAO werkte ik bij de VSB Bank, later Fortisbank. Via de VSB Bank kwam ik bij Amev (Fortis ASR) terecht en zo ben ik de verzekeringen ingerold. In 2007 maakte ik de overstap van schadebehandelaar naar expert bij CED. In 2017 begon ik samen met een compagnon het Schade Regie Centrum. In 2019 besloten we ieder onze eigen weg te gaan. Zo ben ik bij Holland Herstel Groep terecht gekomen. Ik heb zodoende van bijna alle aspecten van het schadevak kunnen proeven!

Wat zijn jouw hobby's?
Muziek is wel een goede samenvatting. Ik speel piano en ben toetsenist in een band. Maar ik speel ook basgitaar, trompet, tuba en ik kan drummen. Verder schrijf en lees ik graag. Ik rommel in het weekend graag wat in de tuin of in de keuken. En als het mooi weer is dan windsurf ik en dat doe ik dan samen met mijn vrouw en drie dochters, heel leuk om dat samen te doen!

Wat wilde je worden toen je klein was?
Beroepsmilitair, het liefst in een kapel als muzikant. En dan vooral vanwege de mooie uniformen.

Wat was vroeger jouw favoriete speelgoed?
Autootjes van Matchbox. 

Hoe heette jouw huisdier toen je klein was?
Menno en Saskia, 2 roodwangschildpadden.

Wat is jouw (guilty) pleasure?
Naar marsmuziek luisteren. 

Wat is het gekste wat jij ooit hebt gedaan?
Een kerstverhaal geschreven met de typetjes van de Dik voormekaar Show in de hoofdrol. We hebben het nog uitgevoerd ook! Na de voorstelling zat het publiek er gelukkig nog.

Wat staat er op je bucketlist?
Een roman schrijven en uitgeven. 

Welke serie of boek volg/lees je op dit moment?
De laatste serie die ik gekeken heb was Vikings. Ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen van The Crown. Ik lees momenteel Het familieportret van Jenna Blum. Een aangrijpend verhaal over een moeder en dochter in de tweede wereldoorlog.  

Wat is jouw favoriete liedje?
Als ik heel eerlijk ben dan is dat de Radetzkymars van Johann Strauss. 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Frankrijk en dan met name Bretagne of Normandië. 

Hoe ben jij bij MainPlus Schadeherstel komen werken?
Ik werd geattendeerd op een vacature bij Mainplus Schadeherstel. Het idee van schaderegie ondersteund door goede ICT spreekt mij zeer aan. Daarom heb ik gesolliciteerd.  

Waarom werk jij bij MainPlus Schadeherstel?
Voornamelijk vanwege het concept van Mainplus Schadeherstel. Daarnaast waren de gesprekken en het zakelijke contact met Mainplus heel positief. Ik ga me wel thuis voelen bij Mainplus Schadeherstel! 

Wat is de mooiste schade die jij hebt afgehandeld en waarom?
Eén van de mooiste schades was toch wel de stormschade in Dordrecht. De platte daken van 16 woningen waren door de storm ernstig beschadigd. Samen met ACI hebben we de daken 's avonds en 's nachts afgezeild. Best spannend in het donker en in de regen. En ook op een vreemde manier bijna gezellig met al die mensen die daar aan het werk waren. 

Wat is de moeilijkste schade die je hebt afgehandeld en waarom?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik kwam ooit als expert bij een chalet (stacaravan). Het betrof een waterschade. Een deel van de houten constructie was verrot. De verzekerde, een oudere mevrouw, was erg verdrietig dat haar chalet misschien wel niet meer te redden viel. Dus ik nam me voor om de schade te laten herstellen. Het leek eerst mee te vallen maar toen de hersteller bezig was kwam er steeds meer schade aan het licht. Uiteindelijk stortte het chalet zelfs deels in. Toen moesten we alsnog concluderen dat het chalet total loss was. De klant was ontroostbaar en de verzekeraar wilde natuurlijk een goede uitleg over de gemaakte kosten en dat was best lastig. Sindsdien probeer ik stacaravans zoveel mogelijk te ontlopen. 

Wat is jouw mooiste ervaring bij MainPlus Schadeherstel?
Ik maak er even van "met MainPlus Schadeherstel". De gesprekken en ook de informatie, de uitnodiging voor het kerstdiner en de sfeer maken dat ik me heel erg welkom voel bij Schadeherstel Mainplus. De verwachtingen zijn hooggespannen! 

Wat is de kracht van MainPlus Schadeherstel?
Communicatie, alles valt of staat met goede communicatie. 

Wat wil jij bij MainPlus Schadeherstel bereiken?
Ik wil vooral met veel plezier naar mijn werk gaan. Lekker werken in een positieve sfeer met leuke collega's. En samen bouwen aan een groeiende organisatie. 

Kan je ons iets aanbevelen/heb je een goede tip?
Jullie doen het heel goed als het gaat om nieuwe medewerkers. Ga vooral zo door!

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input