MainPlus Schadeherstel maakt gebruik van een landelijk dekkend netwerk van herstelpartners, die snel en adequaat schade herstellen en de woning terugbrengen in de oude staat. De komende tijd stellen zij zich voor. Vandaag: NIVO. Aan het woord is Willem Brouwer, directeur specialistische reiniging en Calamiteitendiensten.

Wat is NIVO en wat doen jullie precies?

“Wij zijn van oorsprong een schoonmaakorganisatie. Sinds de oprichting in 1992 maken we schoon in kantoren, instellingen en scholen. Door de jaren heen zijn wij een vraag gestuurde facilitaire organisatie geworden met vier pijlers: NIVO Facilitair, NIVO Specialistische Reiniging, NIVO Calamiteitendiensten & NIVO Asbest & Milieutechniek en sinds kort ook Schuil Isolatietechniek.

We bieden een totaalpakket aan werkzaamheden. Van dagelijks onderhoud tot specialistische reiniging, zoals glasbewassing, vloeronderhoud, portiekonderhoud, gevelreiniging en schoonmaak van vervuilde woningen. En van asbestsanering en milieutechniek tot calamiteitendiensten. Bij dat laatste moet je denken aan brand- en waterschades. Bij de NIVO Groep werken ongeveer 1100 mensen. We werken landelijk en verzorgen schoonmaakonderhoud door heel Nederland voor diverse opdrachtgevers. Onze mensen zijn echter vooral actief in de vijf noordelijke provincies. In Noord-Nederland zijn we de grootste speler op dit gebied.”

 

Hoe ziet de samenwerking met MainPlus er concreet uit?

“NIVO Calamiteitendiensten komt in actie als particulieren of mkb-bedrijven in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland worden getroffen door water- of brandschade. Hierbij valt te denken aan gesprongen leidingen na vorstschade, kortsluiting in de vaatwasser of brand door een oververhitte frituurpan. MainPlus verzorgt de intake van de verzekerde. Uiterlijk twee uur na de melding zijn we ter plaatse voor de schade-opname. Vervolgens zetten we alle relevante informatie in het slimme softwaresysteem MainFlow, een virtuele desk waarmee alle betrokkenen inzicht hebben in de aard van de schade, onze bevindingen en de manier waarop we de schade oplossen. De woning terugbrengen in de staat zoals die één minuut voor de schade was, dat is ons doel. Herstel in natura heet dat. Afhankelijk van de situatie reinigen we de inboedel ter plaatse of stellen we de inboedel veilig en brengen deze naar onze werkplaatsen op de vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle. Deze vestigingen zijn volledig ingericht met bijvoorbeeld een droog- en een ontvochtigingskamer. Naast de reinigingswerkzaamheden kunnen we ook kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren, zoals schilder- en fixeerwerkzaamheden. Uiteraard is geen brand-of waterschade hetzelfde.”

Vanwaar de samenwerking met MainPlus?

“In vele opzichten is er een match: het zijn allebei familiebedrijven, we doen allebei wat we beloven, zijn vakkundig en onze aanpak laat zich omschrijven als no-nonsense. Verder hebben we, net als MainPlus, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo gebruiken we biologisch afbreekbare middelen, zetten we alleen materialen in die niet of minder schadelijk zijn voor het milieu, zijn onze machines energiezuinig en wekken we energie op met zonnepanelen. Ook vinden wij partnership belangrijk. We gaan uit van een langdurige samenwerking.”

Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

“Erg goed, we zijn een goed verlengstuk van MainPlus en schakelen snel. We hebben al diverse verzekerden kunnen ontzorgen. Door het grillige weer van de laatste jaren ontstaan veel meer en vaker buitengewone schades. Er zijn extreme, langere periodes van droogte en daardoor krijgen we vervolgens te maken met extreme regenval. Dat overvalt de mensen en onze afwateringssystemen, die daar niet op zijn berekend. En eerder deze maand, toen het opvallend koud was, zagen we de nodige gesprongen leidingen als gevolg van vorstschades.”

Willem Brouwer

Willem Brouwer, directeur specialistische reiniging en calamiteitendiensten.

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input