Medio maart was de eerste officiële storm van het jaar een feit. Weggewaaide dakpannen, omgevallen bomen en losgekomen regenpijpen veroorzaakten schade aan woningen door het hele land. Tijdens de zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur zetten onze herstelpartners zich vast schrap voor wat komen ging.

Eén dame uit De Bilt zal de storm van 2021 niet gauw vergeten. De wind was zó krachtig dat de zijgevel van de dakopbouw van haar woning werd losgerukt. Wat doe je als die losse planken maar tegen de gevel blijven klapperen terwijl de wind door blijft razen? Dan bel je je verzekeraar en die belt MainPlus Schadeherstel.

Noodvoorziening

Wanneer het zo hard waait als in maart, is het zelfs voor de dapperste werkmannen levensgevaarlijk zich op een dak te begeven. Maar zodra de storm was gaan liggen, ging onze herstelpartner Van Berkel Totaalonderhoud aan de slag. Als de wiedeweerga troffen zij eerst een noodvoorziening. De losse klapperende delen werden verwijderd en het bovenste gedeelte van de gevel werd afgedekt met een zeil. De schade bevond zich op drie hoog, dus er moest een hoogwerker aan te pas komen.

Daarna kon het echte werk beginnen. Vier delen van de gevel, planken gemaakt van gerecycled kunststof van maar liefst vijf meter breed, moesten worden vervangen. Ze werden omhoog getakeld en vanaf de hoogwerker een voor een worden vastgeschroefd. De noeste arbeid zette zoden aan de dijk: de zijgevel zag er weer als nieuw uit.

Flink geschrokken

De verzekerde wist niet wat ze meemaakte toen zij de afgebroken plankdelen langs het raam zag waaien: “Ik was op dat moment thuis en schrok enorm. Natuurlijk ben ik snel naar buiten gegaan om de schade te bekijken en ook om te controleren of de plankdelen geen mensen of auto's hadden geraakt. Dat was gelukkig niet het geval.”

Het idee dat je nog weken moet wachten tot er een geschikte hersteller is gevonden, is natuurlijk vreselijk. Maar gelukkig was haar verzekeraar klant bij MainPlus Schadeherstel en kon de schade op korte termijn helemaal worden hersteld.

Hulpvaardig en klantvriendelijk

De verzekerde was ontzettend blij dat alles zo goed en snel was geregeld en liet ons weten: “Dank voor de manier waarop onze schademelding is afgehandeld. Ik heb naar aanleiding van mijn melding verschillende medewerkers gesproken. Iedereen was hulpvaardig en dus: klantvriendelijk. Echt fijn!”

Kijk, daar doen we het voor!

 Main Plus schade van de maand Mei

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input