MainPlus Schadeherstel hecht veel waarde aan transparantie in de markt en werkt daarom samen met herstelpartners die onafhankelijk zijn. Sinds oktober 2020 is Lekkagedokter een van die herstelpartners. Lekkagedokter is een partij die zich volledig focust op lekdetectie. Dit doen zij al 8 jaar land, iedere dag. Ze hechten belang aan het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en hebben uitsluitend kundige vakmensen in dienst.

Directeur Richard Koers legt uit wat Lekkagedokter onderscheidt van andere partijen in de markt.


Jullie maken gebruik van verschillende technieken om een lekkage op te sporen. Wat maakt jullie uniek ten opzichte van collega-bedrijven?
Wij onderscheiden ons doordat we de kwaliteit als uitgangspunt nemen. De meeste technieken die wij gebruiken worden weliswaar ook door onze concullega’s gebruikt, maar het verschil zit hem in het merk en daarmee de kwaliteit van de apparatuur. Wij werken uitsluitend met de beste apparaten die het hoogst staan aangeschreven. Daardoor kunnen we die hoge kwaliteit waarborgen.
Het grootste verschil zit echter in de personen die het werk uitvoeren. De apparatuur helpt je op weg en geeft je een richting, maar vanuit daar moet je zelf gaan interpreteren. Er komt veel denkwerk bij kijken en de persoon die het werk uitvoert heeft daarom een cruciale rol in het herstelproces. Hierbij is ervaring onmisbaar. Wij hebben mensen in dienst die al langer in het vak zitten en leiden ze zelf op. Nieuwe medewerkers lopen in het begin minimaal twee maanden mee, voordat wij hen alleen naar een schade laten gaan.


Lekkagedokter is gespecialiseerd in lekdetectie, waarom hebben jullie de keuze gemaakt om alleen lekdetectie te doen?
In het begin hebben wij wel drogingen gedaan, maar die markt bleek verzadigd. Bij droging komt meer kijken dan alleen een droger plaatsen, hiervoor zijn specialisten nodig met specifieke droogapparatuur. Voor deze apparatuur is een flinke investering nodig en de juiste expertise is hierbij van belang. Daarom hebben we besloten ons uitsluitend op lekdetectie te focussen, dat is waar onze expertise ligt.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij onafhankelijk kunnen zijn. Het maakt voor ons niet uit wat de oorzaak van de lekkage is. Wij kennen de polisvoorwaarde niet, dus vaak weten wij niet eens of de oorzaak wel of niet gedekt is. Ons doel is dan ook uitsluitend de oorzaak te vinden, zodat de lekkage verholpen kan worden.


Wat zien jullie als de kracht van MainPlus?
Wij werken ook voor verzekeringsmaatschappijen die naturaherstel in eigen beheer doen. Voor ons als herstelbedrijf zit er qua werkwijze niet veel verschil in, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat het voor een verzekerde prettiger is. Zij hebben een vaste contactpersoon en die contactpersoon regelt alles met het herstelbedrijf en met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is MainPlus ook onafhankelijk, jullie hebben geen belang bij de dekking van de schade. Dat zorgt, net als bij ons, voor optimale kwaliteit.

lekkagedokter

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input