Eind april zat een dame uit Boskoop gezellig in haar woonkamer, toen haar blik op het plafond viel. Daar zag ze grote kringen. Het leken wel vochtplekken. Waar kwamen die vandaan? Boven de woonkamer lag de badkamer, dus één en één was twee. Ze ging op onderzoek uit en liep de ruimtes van haar woning af.

Ze checkte ook de watermeter: alle kranen stonden uit, maar de meter tikte vrolijk door. Ja, er was duidelijk ergens lekkage. Terwijl ze de rest van haar huis inspecteerde, zag ze tot haar verbazing dat ook boven de voordeur bij het afdak overtollig water lag.

Kortsluiting

Toen ineens gingen de lichten uit. De stoppen van een aantal vertrekken waren doorgeslagen. Nu werd ze echt ongerust, water en stroom is immers geen goede combinatie. Dus belde ze bezorgd haar verzekeraar met het verzoek met spoed langs te komen om te kijken wat er aan de hand was.

Diezelfde dag nog kwam het lekdetectiebedrijf Lekkageservice langs om de oorzaak van het lek op te sporen. Ze stelden vast dat de koudwaterleiding druk verloor. Zij keken met een endoscoop in de koof van de slaapkamer die tegen de badkamer lag. Daar was te zien dat er water kwam uit de buis die richting badkamer leidde. Ze boorden vervolgens een gaatje in de wandtegel aan de voorkant van het bad en keken me een endoscoop onder het bad. En inderdaad, daar bleek dat de (voedings)leiding lekte.

Herstellen in plaats van vervangen

De uitslag van de lekdetectie werd vervolgens voorgelegd aan de verzekeraar. Die gaf dekking op zowel het herstel van de oorzaak als op de gevolgschade en schakelde MainPlus in. Een dag later stond onze hersteller Leune bij de verzekerde op de stoep. Zij brachten nauwkeurig de oorzaak en vervolgschade in kaart. Er zat niets anders op: het hele bad moest eruit worden gehaald. Nadat het bad was verwijderd, legden zij de leidingen om en werd het lek gedicht. En poef, mevrouw had weer stroom.

Aanvankelijk overwoog de verzekerde de gehele badkamer maar gelijk in één keer te vernieuwen. Maar uiteindelijk koos ze er toch voor om alleen die zaken te herstellen die door de schade waren beschadigd: het badpaneel, de tegels en de koof in de slaapkamer. MainPlus nam het herstel verder op zich.

Lof voor Leune

We konden lekker doorpakken. Hersteller Leune plaatste het bad terug met een nieuw paneel aan de voorzijde. Ook werd het beschadigde tegelwerk hersteld, net als de koof in de slaapkamer. Binnen drie dagen was alles weer als nieuw. De verzekerde was heel tevreden over de werkzaamheden: “Alle lof voor Leune! Ze kwamen na wat ze beloofden en ruimden alles op. De vaklui waren aardig.”

Dit verhaalt toont maar weer eens aan: MainPlus kan niet zonder zijn goede herstelpartners en als we zo’n berichtje krijgen zijn we maar wat trots op onze samenwerking met Leune.

Schade uitgelicht voor 

Schade uitgelicht na

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input