Lois heeft vrijdag 28 mei haar scriptie ingeleverd en is nu in afwachting van het resultaat. Goed moment om terug te blikken op haar stage ervaring en te kijken naar haar plannen voor de toekomst.

Waarom ben je stage gaan lopen bij MainPlus Schadeherstel?

Toen ik benaderd werd via LinkedIn voor een stage bij MainPlus, ben ik mij eerst gaan verdiepen in MainPlus; wat doen zij en wat voor een bedrijf is het? MainPlus trok mij aan omdat het een innovatief en betrokken bedrijf is, waar er veel vrijheid  is voor eigen ideeën. Dit is uiteindelijk ook gebleken. Verder was voor mij de schadebranche nog onbekend. Ik zag het als een uitdaging om nieuwe kennis op te doen tijdens mijn afstudeerstage.

Om af te studeren doe je een onderzoek voor MainPlus, waar gaat jouw onderzoek over?

Ik heb onderzoek gedaan naar hoe MainPlus zich het beste kan positioneren op de markt van naturaherstel en hoe zij zich het beste kunnen onderscheiden ten op zichten van de concurrenten. Hierbij heb ik gekeken naar wat opdrachtgevers belangrijk vinden en welke trends zij zien en verwachten. Daarnaast heb ik ook met herstelpartners gesproken over hoe zij tegen de markt aankijken. Voordat ik begon met mijn onderzoek, ben ik natuurlijk zoveel mogelijk over de markt gaan leren. Ik kon voor vragen altijd bij de collega’s van MainPlus terecht. De gesprekken met opdrachtgevers, herstelpartners en medewerkers van MainPlus waren erg interessant voor het onderzoek maar ook zeker leerzaam voor mij als persoon.

Hoe vind je het om stage te lopen in plaats van naar school te gaan?

Stage lopen is echt van toegevoegde waarde voor een opleiding. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om te kijken waar je interesse ligt en wat je het leukst vindt om te doen. Ik heb tijdens mijn opleiding bij drie bedrijven stage gelopen. Hierdoor heb ik een breed beeld van de werkzaamheden en cultuur van verschillende bedrijven.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij MainPlus?

De gesprekken met verschillende samenwerkingspartners van MainPlus vond ik heel erg leuk om te doen. Ik ben ook bij een herstelpartner op bezoek geweest waar ik gezien heb hoe de herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Op deze manier kon ik goed kennismaken met het werkveld, dit hielp natuurlijk ook bij het schrijven van mijn scriptie.

Wat gaat je het meest bijblijven?

Het gezellige team van MainPlus zal mij het meest bijblijven. Zowel de begeleiders als de andere collega’s hebben me erg betrokken bij het team en stonden altijd open voor vragen.

Wat wil je hierna gaan doen?

Ik ben nog jong en weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen. Daarom overweeg ik om in september een master te gaan volgen. Nu ik mijn stage bij MainPlus heb afgerond, heb ik de mogelijkheid gekregen om nog wat langer bij MainPlus te blijven werken. Ik kijk dan ook enorm uit naar de komende zomermaanden!

Lois van t Wout

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input