“Ansvar vindt het belangrijk om vanuit de klant te denken”

Met een scala aan exclusieve verzekeringen, bijvoorbeeld voor luxe auto’s en andere kostbaarheden, maar ook duurzame verzekeringen, is Ansvar een bijzondere speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De van oorsprong Zweedse verzekeraar, die ook standaardverzekeringen aanbiedt, valt onder de vlag van Turien & Co. Assuradeuren. 

Björn Jalving (32) is verantwoordelijk voor de marketing en productontwikkeling bij Ansvar. Met een marktaandeel van ongeveer 1 procent op de Nederlandse particuliere verzekeringsmarkt is Ansvar een kleinere speler. Jalving: “Wij hebben niet de ambitie om de grootste verzekeraar te worden, maar willen ons onderscheiden met onze kwalitatieve producten en mensgerichte dienstverlening.”

Bjorn Jalving

Bjorn Jalving

Mens staat centraal
Voor Ansvar is het belangrijk dat de mens centraal staat en dat er empathisch gehandeld wordt vanuit de medewerkers richting de klant. Een duidelijk voorbeeld hiervan is dat de verzekeraar klanten de mogelijkheid biedt om psychische hulp te krijgen na schade. “Het is gebleken dat mensen na bijvoorbeeld een woningbrand soms mentaal klachten kunnen houden. Wij hebben hier als verzekeraar begrip voor en vinden het belangrijk hier aandacht aan te geven. Bij Ansvar is het dus zo dat op de Ansvar Bewust brandverzekeringen ook psychische hulp gedekt is.”

Een ander voorbeeld van de mensgerichte bedrijfsvoering is dat alle medewerkers van het bedrijf de mogelijkheid hebben om een gedeelte van hun tijd te spenderen aan vrijwilligerswerk. “Hierbij moet je denken aan werken met eenzame ouderen of je handen uit de mouwen steken op een kinderboerderij. De voorwaarde is dat de werkzaamheden een maatschappelijke meerwaarde hebben”, zegt Jalving.

Duurzaamheid
Ansvar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en maakt hiermee naar eigen zeggen een bewuste keuze. Naast het feit dat Ansvar zelf hoogwaardige, duurzame verzekeringsproducten heeft en verantwoord onderneemt, is het duurzame karakter ook zichtbaar in de beleggingsstrategie. “Dit doen wij door sectoren of bedrijven uit te sluiten die betrokken zijn bij bijvoorbeeld tabaks-, bont- en leerproductie of bij dierproeven voor cosmetica, maar ook door het hanteren van het ‘best-in-classprincipe’. Dit betekent dat wij beleggen in ondernemingen die binnen hun sector vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast herbeleggen wij vrijgekomen obligaties in groene obligaties”, vertelt Jalving. Kortgeleden heeft Ansvar de switch gemaakt naar een nog duurzamer fonds dat streeft naar een CO2-emissievrije portefeuille.

Een ander voorbeeld waar Ansvar laat zien duurzaam te zijn, is de financiële trigger die het bedrijf hanteert bij een opslag- en inboedelverzekering. Wanneer er bijvoorbeeld een glasschade van duizend euro is, keert Ansvar 15 procent extra uit, zodat de klant beter isolerend glas kan aanschaffen. Deze extra dekking geldt alleen als hiermee ook daadwerkelijk voor een duurzamer alternatief wordt gekozen.

Samenwerking MainPlus
Een aantal jaren geleden zijn Ansvar en Turien & Co. een samenwerking met MainPlus gestart. MainPlus is net als Ansvar gericht op duurzaamheid en ontzorgt de verzekeraar op het gebied van schades bij klanten. Jalving: “Een beschadigd keukenblad hoeft niet direct in z’n geheel vervangen te worden, je kunt ook het beschadigde gedeelte herstellen. Dit is veel minder belastend voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de productiekosten, maar ook transportkosten die bij herstel niet gemaakt hoeven te worden. Het feit dat MainPlus herstelt in natura past dus heel goed bij onze eigen strategie.”

Ook is volgens Jalving gebleken dat klanten blij zijn wanneer MainPlus in beeld komt, omdat ze ontzorgd worden. “Het grote, landelijke netwerk van schadeherstellers dat MainPlus heeft, zorgt ervoor dat klanten snel en juist geholpen kunnen worden. Dit zouden wij met ons eigen netwerk niet op deze manier kunnen bieden.”

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input