Ruben werkt op 1 juli tien jaar bij MainPlus

Het is een bijzondere gelegenheid en een mooi moment om terug te blikken op zijn ervaringen van de afgelopen tien jaar.

Hoe ben je bij MainPlus komen werken?
Ik werkte als zzp’er in de functie van hoofd financiën bij een vastgoedonderhoudsbedrijf waar ik Michel Amptmeijer, de CEO van MainPlus, heb leren kennen. Michel was bezig om samen met een paar mensen een bedrijf als MainPlus op te richten, omdat hij het reparatieproces van melding tot en met afrekening graag efficiënter wilde laten verlopen. Er was namelijk nog geen software beschikbaar die dit proces goed kon ondersteunen. In november 2010 ben ik door Michel gevraagd om voor MainPlus te komen werken, MainPlus was destijds nog in oprichting. Hier begon mijn avontuur bij MainPlus als zzp’er. Na de juridische oprichting in februari 2011 ben ik op 1 juli 2011 officieel in dienst getreden.

Hoe ziet een dag van de manager financiën bij MainPlus eruit?
Mijn rol is heel afwisselend dus is geen dag hetzelfde. Ik ondersteun en adviseer het directieteam bij strategische keuzes. Ik ben beperkt betrokken bij de dagelijkse administratieve werkzaamheden. Wel zie ik erop toe dat de registratie van deze werkzaamheden volledig en tijdig plaatsvinden. Dit is belangrijk voor het opstellen van financiële rapportages en analyses die ik maak voor de directie.

Waarom werk je bij MainPlus?
Het belangrijkste is de manier waarop MainPlus wordt geleid. Er is veel aandacht voor de mensen die hier werken waardoor de samenwerking heel prettig verloopt. Dit maakt dat MainPlus een familiebedrijf is.

Hoe heeft MainPlus zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld?
MainPlus is altijd in beweging en we hebben wat stormen moeten doorstaan om te komen waar we nu zijn. Ooit begon MainPlus als regisseur van het dagelijks woningonderhoud voor vastgoedeigenaren, dit is overgegaan naar schadeherstel voor verzekeraars en binnenkort wordt de dienstverlening nog verder uitgebreid.

Wat heb je bij MainPlus geleerd de afgelopen tien jaar?
Naast de specifieke zaken van de sector waarin MainPlus opereert, zijn er altijd wel leermomenten. De gedrevenheid van de leiding van MainPlus is voor mij een inspiratiebron. Dit neem je ook mee naar huis en ik merk dat het een positieve werking heeft op mijn omgeving.

Wat is jouw mooiste ervaring bij MainPlus?
Het binnenhalen van de allereerste opdrachtgever in 2012. Na een intensief traject konden we de opdrachtgever overtuigen van ons concept. Door het ontbreken van trackrecords was het extra moeilijk de voordelen over te brengen, maar het is gelukt. Onder het motto ‘doe wat je zegt en zeg wat je doet’ heeft de opdrachtgever dit uiteindelijk kunnen ervaren.

 

 

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input