Meer waterschade aan huizen hersteld in 'coronajaar' 2020

MainPlus Schadeherstel: bewoners herstelden zelf kleine schades

Rijswijk, 5 juli 2021 – Nederlandse huishoudens hebben het afgelopen jaar opvallend meer grotere schades laten herstellen, waaronder waterschade. Kleinere schades lieten bewoners uit angst voor besmetting pas later door vaklieden repareren, of ze losten het probleem zelf op. Dat signaleert MainPlus Schadeherstel. Volgens het bedrijf, waarbij bijna 1 miljoen verzekerden indirect zijn aangesloten, zijn die trends toe te schrijven aan de coronapandemie en de bijkomende lockdownmaatregelen.

Lekkage zelf

MainPlus laat in opdracht van verzekeraars en volmachten (bedrijven die namens verzekeraars optreden) beschadigde opstal en inboedel naar onbeschadigde staat terugbrengen. Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. Een landelijk dekkend netwerk aan herstelpartners voert reparaties uit en eventueel kapotte onderdelen worden vervangen. MainPlus is met deze werkwijze de tweede marktpartij van Nederland.

Lekkende leidingen
De organisator van schadeherstel zag het aandeel waterschades ten opzichte van de totaal herstelde schade in 2020 stijgen naar ruim zeventig procent. In 2019 maakte deze soort nog ongeveer zestig procent uit van het geheel. Omdat mensen massaal thuis moesten werken, werd waterschade binnenshuis in 2020 in het algemeen sneller opgemerkt. “Bovendien blijven waterschades altijd ontstaan en moeten ze per definitie hersteld worden”, voegt algemeen directeur Michel Amptmeijer. “Een lekkende leiding kun je nu eenmaal niet laten zitten.” Andere veelvoorkomende waterschades ontstonden door binnendringend hemelwater, bijvoorbeeld als gevolg van scheef- of losliggende dakpannen.

Daarbij komt dat andere schades niet of veel minder werden gemeld. Verzekerden stelden herstelwerkzaamheden tijdens de eerste lockdown, van maart tot juni, liever uit. Huiseigenaren wilden in die periode minder mensen over de vloer hebben uit angst voor besmetting. Verzekeraars gingen schade vaker afkopen in plaats van die in natura te herstellen, om gedupeerden niet te dwingen om mensen over de vloer te krijgen. Dat gold vooral voor de kleinere schades, tot maximaal 1500 euro. Na de afkondiging van de eerste lockdown daalde het aantal opgegeven schades bij MainPlus zodoende met 60 procent. “Verder sloeg Nederland massaal aan het klussen, ook om zelf kleine schades te herstellen”, aldus Amptmeijer.

‘Coronajaar’ 2020 was desondanks een productief jaar voor MainPlus. “We hebben meer grotere schadedossiers ontvangen en minder kleine. Daardoor steeg de gemiddelde schadelast”, aldus Amptmeijer. De omzet van MainPlus steeg in 2020 met 10 procent. Het aantal verzekeraars dat een contract met het bedrijf heeft verdubbelde bijna, van 6 naar 11.

Over MainPlus Schadeherstel
MainPlus Schadeherstel is gespecialiseerd in het organiseren van schadeherstel in natura en is daarin de tweede marktpartij van Nederland. In opdracht van verzekeraars en volmachten (bedrijven die namens verzekeraars optreden) zorgt MainPlus ervoor dat een professionele en betrouwbare herstelpartner op korte termijn schade aan inboedel of opstal komt herstellen. Uitgangspunt is om de woning terug te brengen in de staat zoals die één minuut voor het incident was. Dat gebeurt milieuvriendelijk, duurzaam en onafhankelijk. Alle herstelpartners zijn in het bezit van het keurmerk GroenGedaan! van Stichting Duurzaam. Verzekerden hoeven zich, anders dan bij het afkopen van schade, niet druk te maken om het eindresultaat. Bovendien zijn zij en de verzekeraars in veel gevallen goedkoper uit. Via opdrachtgevers van MainPlus worden inmiddels ruim 750.000 verzekerden bediend. Het bedrijf is gevestigd in Rijswijk en heeft zo’n 25 medewerkers in vaste dienst.

 

 

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input