Het aantal woninginbraken is de afgelopen maanden met ruim een derde toegenomen, zo meldde De Telegraaf midden deze maand op basis van berekeningen van de InbraakBarometer. Volgens de barometer van verzekeraar Interpolis werd tussen 31 mei en 6 juni 351 keer ingebroken, tegen 258 inbraken tussen 12 en 18 april. De toename is volgens de Nationale Politie ‘één op één’ terug te voeren op het versoepelen van de coronamaatregelen.

MainPlus Schadeherstel, dat de schades afhandelt voor een groot aantal verzekeraars en volmachtbedrijven in ons land, bevestigt die trend.  Medewerkers constateren de laatste maanden een toename van het aantal schadeherstelopdrachten die gerelateerd zijn aan het groeiende aantal woninginbraken, vertelt Gerard van Engelenburg, commercieel directeur bij MainPlus Schadeherstel.

“Zo’n drie maanden geleden zagen we voor het eerst een lichte toename in het aantal herstelwerkzaamheden na een inbraak. Sindsdien neemt dat aantal maandelijks toe en in het tweede kwartaal is er sprake van een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal. Na de recente versoepelingen van de coronamaatregelen houden wij rekening met een verdere stijging van het aantal woninginbraken. En daarmee verwachten we ook meer verzoeken voor schadeherstel/reparatie te ontvangen.”

Bron: Risk & Business

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input