‘Via MainPlus krijgen wij bijna een derde van onze opdrachten binnen’

Het is een écht familiebedrijf: Van Berkel Totaal Onderhoud B.V. uit Maartensdijk. Maar liefst vier broers zijn werkzaam binnen het bedrijf. Inmiddels bestaat het onderhoudsbedrijf ongeveer tien jaar en groeit de onderneming ieder jaar gestaag.

Roy van Berkel (38) is een van de middelste broers en tevens eigenaar en directeur van het bouwbedrijf. Waar Van Berkel ooit begon als schildersbedrijf, is het inmiddels uitgegroeid tot een onderneming in totaalonderhoud.

Van alle markten thuis
Roy van Berkel: “De reden dat we destijds onze focus hebben verbreed, heeft ermee te maken dat er wat schilderwerk betreft twee dode momenten zijn in een jaar. Schilderwerk ligt in de zomervakantie vaak een periode stil en in de winterperiode is schilderen door de kou moeilijker. Daarnaast merkten we dat we met schilderwerk vaak dingen tegenkwamen die we zelf niet konden oplossen en dus afhankelijk waren van andere bedrijven. Hierbij moet je denken aan dakgoten die lek waren of kozijnen die vervangen moesten worden. Deze afhankelijkheid wilden we niet meer.”

Van Berkel is een bedrijf dat zich onderscheidt door snelheid en flexibiliteit. “We zeggen eigenlijk nooit nee. Hoe drukker het is, hoe beter het gaat lopen. We gaan gewoon heel goed op gezonde spanning”, aldus Roy. “Sowieso zijn onze werknemers heel flexibel en dat verwachten we ook van ze. Zo helpt bijvoorbeeld een timmerman ook mee met het doorzagen en opruimen van omgewaaide bomen wanneer dat nodig is.” In de breedste zin van het woord is het bedrijf, zoals het ook op zijn website vermeldt, ‘van alle markten thuis’.

Samenwerking met MainPlus

Inmiddels werkt Van Berkel Totaal Onderhoud zo’n drie jaar samen met MainPlus. Van Berkel is zeer te spreken over deze samenwerking, vertelt Roy. “Mijn ervaring is dat MainPlus zeer goed georganiseerd is. Het door henzelf ontwikkelde systeem waarmee ze werken, Mainflow, functioneert erg prettig. Alle communicatie, planning en facturatie is aanwezig in dit systeem, waardoor je eigenlijk nooit voor verrassingen komt te staan. Daarnaast werken er mensen met vakkennis. Zeker wanneer een schade complex is, krijg je iemand te spreken met kennis uit de bouw en word je goed geholpen.”

Net als MainPlus heeft ook Van Berkel duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het bouwbedrijf heeft de certificering ‘groen’. “Dit betekent dat we milieuvriendelijk bezig zijn”, licht Roy toe. “We kopen duurzame en onderhoudsvrije materialen in, scheiden afval op de juiste manier en hebben ons wagenpark aangepast aan het milieu. Ook hebben we in Leersum, waar ontzettend veel schadegevallen door de storm zijn, diverse afvalbakken geplaatst zodat brokstukken goed van elkaar gescheiden kunnen worden.” Momenteel lopen er bij Van Berkel zo’n tien schadegevallen in Leersum waar ze het heel druk hebben. Deze schadeherstelopdrachten zijn allemaal binnengekomen via MainPlus. “In totaal krijgen wij tussen de 25 en 30 procent van de opdrachten binnen via MainPlus.”

Van Berkel

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input