Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van milieuvriendelijke oplossingen, zo ook in de wereld van schadeherstel. De steamcleanmachine is een voorbeeld van zo’n milieuvriendelijke oplossing. Meyer Specialistische Reiniging is een van de herstelpartners van MainPlus en maakt gebruik van de steamcleanmachine. Wie zijn zij, wat doen ze precies en op welke manier zetten ze deze innovatieve machine in?

Specialismes van Meyer

Ed Meyer startte 27 jaar geleden het bedrijf Meyer Specialistische Reiniging. Ed Meyer had al ervaring opgedaan binnen de branche van brand- en waterschades en zag kansen om een eigen bedrijf in deze sector op te richten. Hanke Haring, directielid bij Meyer, werd ingezet om de gehele binnendienst te managen. Nog voor het bedrijf goed en wel was opgericht, liepen de schademeldingen al binnen; Meyer kon gelijk aan de slag. Inmiddels kent Meyer, vanwege de continuïteit van het bedrijf, een driekoppige directie bestaande uit Ed Meyer, Hanke Haring en Monique Meyer.

Naast brand- en waterschade zijn schoonmaakonderhoud en industriële reiniging in de loop van de tijd belangrijke specialismes van Meyer geworden. Hanke Haring vertelt dat Meyer een enorme groei heeft doorgemaakt, maar er tegelijkertijd veel waarde aan hecht een regionaal bedrijf te blijven. Haring: “Je bent overal dichtbij, je kent de gebruiken uit deze regio en we willen graag korte lijnen houden met alle betrokken partijen.” Bij Meyer staan 18 fulltimers en bijna 60 parttimers klaar om werkzaamheden uit te voeren.

herstelpartner Meyer
Hogedruktrailer actie

 

Ontwikkelingen in de markt

In het kader van ontwikkelingen in de markt meldt directielid Monique Meyer dat Meyer maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid serieus neemt. Zo heeft de certificering van het label Groen Gedaan! Meyer echt verder geholpen om meer bewust te zijn van welke middelen worden ingezet, op welke manier deze worden ingezet en wat dit betekent voor bijvoorbeeld de afvalstromen. Zo openen zich mogelijkheden voor alternatieven.

Monique Meyer: “Soms komen ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht. Sommige reinigingsproducten zijn moeilijker of in enkele gevallen zelfs niet meer te verkrijgen. Om graffiti te verwijderen gebruikten we meestal een gevelpasta, maar deze werd steeds moeilijker verkrijgbaar. We zijn daarom gaan zoeken naar alternatieven en kwamen toen op de steamcleanmachine. De machine heeft veel toepassingsmogelijkheden en reinigt met stoom. Dat is een heel milieuvriendelijke en efficiënte manier van reinigen. Met de verschillende functies is de machine ideaal om te gebruiken op broze muren van monumenten, maar bijvoorbeeld ook om gevels te reinigen bij brandschade.” Na een succesvolle pilot, wordt de machine inmiddels verschillende malen per week ingezet.

Milieuvriendelijk

Voorheen werd er een hogedrukreiniger gebruikt waarbij niet alleen veel water, maar ook de nodige chemische reinigingsproducten bij kwamen kijken. Hanke Haring: “De steamcleanmachine maakt gebruik van extra stoom en heet water op een stabiele temperatuur, waardoor je zonder chemische producten kunt reinigen. Met de steamcleanmachine kom je tot hetzelfde resultaat, maar belast je het milieu een stuk minder dan met de hogedrukreiniger in combinatie met chemische producten. Ook komt er minder afvalwater vrij bij het gebruik van de steamcleanmachine. Dat komt doordat er bij stoom niet veel water nodig is en het water weer gedeeltelijk terug wordt gebracht in de machine.”

Meyer en MainPlus                                                                                              

Enkele maanden geleden is de samenwerking tussen Meyer en MainPlus van start gegaan. MainPlus zorgt voor de afstemming met de opdrachtgevers en voert de regie op de schade. Meyer wordt door MainPlus ingezet voor de uitvoering van werkzaamheden naar aanleiding van inboedel- en opstalschades. Meyer is verheugd schades voor MainPlus uit te mogen voeren. Meyer is hiermee een belangrijk visitekaartje voor de opdrachtgevers van MainPlus. Hanke Haring: “Het is daarom heel belangrijk dat wij de juiste actie op de schades ondernemen, direct en adequaat handelen is belangrijk. Klantgericht en schadegericht te werk gaan, dat is waar het om draait.”

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input