natascha

Interview Natascha, front office medewerker

MainPlus Schadeherstel is opzoek naar een nieuwe collega die de Front Office komt versterken. Wij vroegen Natascha, werkzaam als front office medewerker, wat haar baan zo leuk maakt. Ze geeft daarnaast ook een tip voor als je bij MainPlus komt solliciteren!

Als je aan jouw functie aan de Front Office denkt, wat is het eerste woord wat bij jou opkomt? 

Verschillend! Geen enkele dag is hetzelfde. Ik spreek altijd verschillende mensen met altijd verschillende situaties. Hierdoor blijf je iedere dag leren, want geen schade is hetzelfde. Daarnaast voeren wij op de Front Office verschillende taken uit. Bij ons komt de inkomende telefoon binnen, wij verwerken alle e-mails en behandelen onze eigen schadedossiers van A tot Z.

Wat is de grootste misvatting over jouw functie?

Dat wij een call center zijn, want dat zijn wij namelijk totaal niet! De inkomende telefonie gaat altijd over een dossier en wij proberen de verzekerde altijd gelijk te helpen. Indien dat niet lukt, dan verbinden wij hen door met een collega. Wij zijn geen informatielijn, wij behandelen ook onze eigen schadedossiers. Schades zijn bij ons in drie categorieën verdeeld, op basis van de omvang van de schade. De Front Office behandelt de schades in de lichtste categorie.

Wat maakt het team van de Front Office bijzonder?

Wij helpen elkaar altijd: één team één taak. Als een collega het druk heeft, dan helpen de andere collega’s. Dit geldt niet alleen voor ons team, ik ervaar dit bij alle collega’s van MainPlus. Je kan altijd bij iemand terecht, zowel zakelijk als privé. Collega’s met veel bouwkundige kennis helpen andere collega’s door het uit te leggen en ons daardoor verder te laten groeien.

Wat vind je het meest lastig in je functie?

Ik vind het jammer als ik een verzekerde niet gelijk kan helpen, omdat ik soms bouwkundig te weinig kennis heb voor bepaalde dossiers.

Stel, jij zou een nieuwe collega moeten aannemen, op welke punten zou jij letten?

Empathie, geduld en behulpzaam. Je moet goed kunnen aanvoelen met wat voor een verzekerde je te maken hebt en welke emoties er spelen. Daar moet je op kunnen inspelen. Iemand moet bereid zijn om collega’s altijd te helpen en goed om kunnen gaan met piekmomenten, wij zijn natuurlijk weersafhankelijk. Geen dag is hetzelfde, daar moet je voor open staan. Als laatste vind ik het belangrijk dat ik zie dat iemand het echt wil en niet alleen voor het salaris bij MainPlus werkt.  

Wat vind jij typerend voor de cultuur binnen MainPlus?

Mijn ervaring is dat ik geen onderscheid in functies voel. Iedereen gaat hetzelfde met elkaar om, ongeacht of het de directeur is of een directe collega. Daarnaast is het iedere vrijdag (en soms ook woensdag) Snack Friday. Dan wordt er in de middagpauze eten gehaald en lunchen we met z’n allen. Hier doet ook vaak iedereen aan mee, ongeacht zijn of haar functie.

Wat maakt MainPlus bijzonder?

Ongeacht achtergrond, opleiding of ervaring krijgt iedereen de kans om zich verder te ontwikkelen. MainPlus geeft iedereen een kans zolang je gemotiveerd bent en bereid bent er energie in te steken. Liever iemand die heel graag wil, maar niet de juiste diploma’s en/of ervaring heeft, dan iemand met een perfect CV, maar er eigenlijk niet veel zin in heeft. Kennis kan je altijd bijbrengen, motivatie moet vanuit jezelf komen.

Wat heb je geleerd bij MainPlus?

Communicatie, voornamelijk hoe ik met dominante mensen om moet gaan. Voorheen werd ik ook dominant als iemand dominant tegen mij was. Ik heb geleerd dat vuur met vuur bestrijden niet werkt, nu weet ik hoe ik juist iemand uit zijn dominante houding kan krijgen om het gesprek op een prettige manier voort te zetten. Dit is ook iets wat ik in mijn privé leven ook kan toepassen.

Heb je een tip voor mensen die bij MainPlus komen solliciteren?

Trek geen hoodie aan, haha! Wees jezelf, niemand is perfect. We zijn juist opzoek naar mensen die echt zijn en zichzelf durven te zijn. Op politiek correcte antwoorden zitten we niet te wachten.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input