Eindelijk was het dan zover. Na maanden van halve lockdowns en quarantaine was voor veel Nederlanders de vakantie aangebroken. We vlogen naar de zon, reden richting hotel of appartement of haalden de caravan of vouwwagen van stal voor een welverdiende kampeervakantie.

Dat laatste deed ook een vrouw uit Ermelo. De campingspullen werden afgestoft en wat ontbrak werd nieuw aangeschaft. Zo ook de campingkoelkast. Daags voor vertrek besloot de dame in kwestie de koelkast, die op gas liep, nog even te testen. Zou hij echt werken zodat ze straks op de camping lekker kon genieten van een glas koude rosé? Ze plaatste hem op haar veranda en zette hem aan.

Gesmolten koelkast

Voor een gaskoelkast is geen elektriciteit nodig. De energie die nodig is om het koelsysteem in werking te zetten, wordt geleverd door gas. Ideaal voor op de camping dus. Maar gas is ook ontvlambaar. De koelkast van onze verzekerde had een mankement waardoor hij bij het aanzetten vlam vatte. De vlammen sloegen eruit en rook steeg op naar het plafond van de veranda waardoor ook de verlichting en lampions beschadigd raakten.

Het werd zo heet dat de kunststof koelkast begon te smelten. Gelukkig slaagde mevrouw erin het vuur te doven. Maar de schade was niet te overzien. De veranda, de achterwand en de zeilen waren deels verbrand en zaten onder het roet. De koelkast zelf was op de tegels gesmolten en ook de hoge houten borreltafel was niet gespaard tijdens de brand.

Reinigen en schilderen

De Ermelose belde spoedig haar verzekeraar die contact opnam met MainPlus. Onze herstelpartner Eresdé kwam langs en startte vooreerst met reinigen. De veranda werd schoongemaakt en alle spullen die geblakerd waren werden gereinigd. Tegelijkertijd werd in kaart gebracht welk deel van de boedel onherstelbaar beschadigd was. Dat werd door de verzekeraar verder opgepakt.

Na de reiniging zorgde herstelpartner Nieuwenhuis ervoor dat het plafond en de achterwand van de veranda weer spic en span werden geschilderd. Ook het borrelmeubel werd gerepareerd, geschuurd en voorzien van een fris laagje olie. Onze verzekerde heeft uiteindelijk toch kunnen genieten van haar welverdiende vakantie. Ze moest alleen nog even langs de kampeerwinkel voor een nieuwe koelkast…

Mainplus hout  olie

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input