Van glazenwassen tot allround schoonmaakbedrijf

 

Sebastiano  Janssen

Schoonmaakbedrijf R. Janssen B.V. is een groot familiebedrijf gevestigd in het zuiden van Nederland. Het bedrijf is in 1992 gestart met glazenwassen en inmiddels uitgegroeid tot een groot, landelijk opererend bedrijf op het gebied van schoonmaak en reconditionering.

Sebastiano Janssen (36) is algemeen manager bij het schoonmaakbedrijf in Sittard. “Mijn ouders René en Stella Janssen hebben het bedrijf opgericht en nu gaan mijn broer en ik het overnemen. We zitten op dit moment in de overnamefase die meerdere jaren gaat duren. Ik vind het leuk om met familie samen te werken. Uiteraard botst het ook wel eens, maar dat is in ieder bedrijf zo neem ik aan”, vertelt Janssen.

 

Crime Scene Cleaning

Het Schoonmaakbedrijf R. Janssen B.V. onderscheidt zich door zijn brede dienstverlening. “We zijn een zogeheten one stop shop, want klanten kunnen bij ons terecht voor alle facilitaire vraagstukken die onderdeel uitmaken van de schadebegeleiding”, aldus Janssen. Het bedrijf uit Sittard biedt een zeer breed spectrum aan schoonmaakdiensten waarvan de ‘crime scene cleaning’ toch wel de opvallendste is.

Doordat het bedrijf veel samenwerkt met woningbouwverenigingen kregen ze op den duur ook te maken met schoonmaakwerkzaamheden na overlijdensgevallen. Janssen: “Een lijkengeur is bijna niet uit een huis te krijgen en soms moet beton verwijderd worden om een woning goed te kunnen ontgeuren. Om die reden heeft mijn vader in het verleden een aantal weken meegedraaid met een Amerikaans schoonmaakbedrijf, omdat ze daar veel meer te maken hebben met crime scene cleaning. Daar heeft mijn vader geleerd welke middelen geschikt zijn om zo’n geur uit een woning te krijgen.” Janssen vertelt dat hij ooit een woning heeft aangetroffen waar zo’n negen maanden een lijk in had gelegen. “Deze geur was zo erg, dat de politie weigerde naar binnen te gaan. De opgedane kennis uit Amerika kwam toen erg goed van pas.”

MainPlus

Inmiddels werkt het schoonmaakbedrijf officieel een half jaar samen met MainPlus. Daarvoor had MainPlus al wel een contract met de Reconditionering Groep Nederland (RGN), waar schoonmaakbedrijf R. Janssen B.V. deel van uitmaakt. “Sinds een half jaar hebben wij een rechtstreeks contract met MainPlus.

De directe samenwerking is dus nog pril, maar bevalt tot dusver goed. We moeten alleen nog wennen aan MainFlow, het systeem van Mainplus dat we gebruiken om opdrachten uit te voeren, maar dat is een kwestie van tijd. Inmiddels hebben we al zo’n kleine dertig opdrachten binnen via MainPlus, waaronder ook een aantal waterschades in Limburg”, vertelt Janssen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen is voor dit schoonmaakbedrijf, net als voor MainPlus, belangrijk. Een aantal jaren geleden heeft schoonmaakbedrijf R. Janssen B.V. zelfs de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) prijs gewonnen. “We helpen mensen die ‘uit de maatschappij’ zijn geraakt graag door ze te enthousiasmeren om weer aan het werk te gaan. Ook houden we ons bezig met duurzaam ondernemen. We hebben een milieustraat, scheiden ons afval, werken energieneutraal en hebben elektrische voertuigen op de weg”, vertelt Janssen.

Verder zit het bedrijf momenteel in een testfase voor een nieuw reinigingsmiddel. Janssen: “Sowieso gebruiken we alleen schoonmaakmiddelen met een ecolabel, maar dit middel gaat nog een stapje verder: het is zelfs goed voor het milieu, omdat het product enzymen, namelijk probiotica, bevat die bacteriën in het riool kunnen opeten.”

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input