Schade uitgelicht: druppels uit het plafond

Stel je voor: je bent op leeftijd, hebt net een verse kop koffie voor je staan en staat op het punt om lekker de krant te lezen. Met andere woorden, je bent aan het genieten van je oude dag. En dan merk je tot je schrik ineens dat er druppels uit het plafond komen. Niet echt iets waar je op zit te wachten.

Het overkwam een ouder echtpaar uit Drunen. Toen de 80-jarige man onder de douche stond, voelde zijn vrouw van 78 jaar letterlijk nattigheid. De badkamer bevond zich namelijk recht boven de woonkamer en zodra de badkamerkraan aan stond, kwam het water door het plafond heen. Ze schrok zich een hoedje.

Rubbertjes

Na het telefoontje van de verzekerde aan de verzekeraar werd de schade gemeld bij MainPlus, waarna wij direct onze herstelpartner Holland Herstel Groep (HHG) ingeschakeld hebben. Binnen drie dagen is HHG aan de slag gegaan met het vinden van de oorzaak van het lek. Dit wordt de ‘lekdetectie’ genoemd. Om het lek te vinden is in dit geval een muur in de woning opengebroken en zijn de leidingen blootgelegd en beoordeeld.

De badkamer van de jarennegentigwoning had in de loop der jaren wel enig onderhoud gehad, maar wat er exact was uitgevoerd was niet helemaal duidelijk. Een veelvoorkomende oorzaak van lekkage tijdens het douchen is de mengkraan. Deze kan namelijk gaan lekken door kapotte of versleten rubbertjes. Rubbertjes gaan vaak stuk doordat ze uitgedroogd zijn. De hersteller heeft na zijn beoordeling de s-koppelingen en de rubbers vervangen. Hierna was de lekkage verholpen.

Droging

De eerste stap van het verhelpen van de lekkage is dus het vinden van het lek en het verhelpen van de oorzaak. Maar daarmee is de klus nog niet geklaard, want bij lekkage is er vrijwel ook altijd sprake van schade. En opgelopen schade moet hersteld worden. Daarnaast is er bij waterschade een hoog risico op schimmelvorming en dat kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

In de woning van het Brabantse echtpaar deed HHG melding aan MainPlus van zeer hoge vochtwaarden in de wanden, waarna droging het advies was en het droogproces werd opgestart. Dit is een proces waarbij de luchtvochtigheid continu laag gehouden wordt, zodat het vocht uit de natte ruimte onttrokken kan worden. In dit geval is er droogapparatuur gebruikt om het plafond en de muren in de woonkamer te laten drogen.

Texen

Soms kan door middel van reiniging druppelvorming en vochtschade al verholpen worden en dit was ook het eerste wat HHG geprobeerd heeft. Echter was het resultaat in de woning van het echtpaar uit Drunen niet optimaal, waarna in goed overleg besloten werd om het plafond te texen; verven met een latexverf. Verder is het gat in de opengebroken muur weer gedicht en de wanden van de slaapkamer zijn uiteindelijk opnieuw behangen. Alles is uitgevoerd door dezelfde herstelpartner HHG.

De verzekerde is heel tevreden met de afhandeling: “We hebben de mensen van HHG ervaren als nette vakmensen die zuinig zijn omgegaan met onze inboedel. We zijn zeer blij.”

herstelpartner Meyer
Hogedruktrailer actie

 

herstelpartner Meyer

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input