Herstelpartner uitgelicht: Parket Tree

We doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen

 

Parket Tree is een bedrijf gevestigd in het kloppend hart van de Hoekse Waard, namelijk Numansdorp. De vloerenspecialist is in 1985 opgericht. Ooit begonnen als franchiseorganisatie, is Parket Tree inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van vloeren en vloerherstel.

ParketTree

Albert Vinke (55), die zelf jaren geleden begon als vloerenlegger, startte in 1994 als franchisenemer bij Parket Tree. In 2005 kreeg hij de kans het bedrijf over te nemen en die kans pakte hij. Vinke is daarmee eigenaar van twee Parket Tree-vestigingen. Verder zijn er zeven winkels die officieel onder de noemer van Parket Tree Nederland vallen.

Kwaliteit en service

Parket Tree werkt intensief samen met twaalf herstelpartners in het land. “Deze partners zijn zelfstandige ondernemingen, maar zodra zij een herstelopdracht via Parket Tree uitvoeren, doen ze dit onder onze naam”, vertelt Vinke.

Parket Tree onderscheidt zich door zijn kwaliteit en service. “Vloeren leggen is handwerk en daar gaat echt nog wel eens iets mis. Dat is niet erg. Als je daarna maar goede service levert”, zegt Vinke.

Een ander speerpunt van de vloerenspecialist is de hoge kwaliteit van de vloeren. “Die kwaliteit mag niet iedereen zomaar bieden in Nederland. Geen vraag is ons te gek, we kunnen alles leveren”, aldus Vinke. Bij Parket Tree wordt nadrukkelijk gekeken naar de wens van de klant.

 

Leveringsproblemen door corona

Opvallend is dat Parket Tree bewust de keuze maakt om niet met freelancers te werken. Vinke: “Mijn ervaring is dat freelancers meer op hun uren letten dan mensen in vaste dienst. Wanneer ik een van mijn medewerkers de opdracht geef om een vloer te leggen, weet ik zeker dat de best mogelijke kwaliteit geleverd wordt. Aan het eind van de maand krijgen ze hun salaris namelijk toch wel, ze hoeven niet op de kwaliteit of uren te beknibbelen.” Ook zijn medewerkers van Parket Tree loyaal, veel werknemers zijn al lange tijd in dienst, en daardoor is er veel specialistische kennis in huis.

Vinke vertelt dat het, mede door de coronacrisis, wel lastig was vloeren op tijd te leveren. “Grondstoffen zijn momenteel heel schaars en die moeten de komende tijd weer aangevuld worden. Hetzelfde geldt voor de lak, lijm en ondervloeren. Alles is op”, aldus Vinke. Het gevolg hiervan is dat Parket Tree soms klanten teleur moet stellen. “Het komt voor dat mensen hun hele woonkamer al hebben leeggehaald en dat ik vlak van tevoren te horen krijg dat het feest niet door kan gaan. Dat is gewoon heel vervelend.” Vinke heeft zelf ook last van de coronacrisis. Hij heeft vier nieuwe bedrijfsauto’s besteld die pas volgend jaar geleverd kunnen worden, omdat de microchips nog niet leverbaar zijn.

Stoute schoenen

De samenwerking met MainPlus is ontstaan toen Vinke zo’n vijf jaar geleden zijn spreekwoordelijke ‘stoute schoenen’ had aangetrokken. Via via had hij gehoord dat MainPlus destijds samenwerkte met slechts één parkethersteller en van het een kwam het ander en een samenwerking was geboren.

“Via het administratieve systeem van MainPlus krijgen wij een melding van een schade binnen. Vervolgens gaan wij daarmee aan de slag.” De samenwerking bevalt Vinke goed. “Wij krijgen bijna een kwart van onze opdrachten binnen via MainPlus en daar zijn we heel blij mee. Uiteraard is er wel eens iets waarover we het niet eens zijn, maar dat wordt altijd goed opgelost door hoor en wederhoor”, vertelt de vloerenspecialist.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Parket Tree erg belangrijk. Voor iedere boom die gekapt wordt voor een vloer van Parket Tree, worden er altijd twee teruggeplaatst. “Veel hout dat wij afnemen is afkomstig uit Zweden en we vinden het superbelangrijk om bomen terug te plaatsen. In Zweden wordt hier streng op gecontroleerd. We doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.”

Zo hanteert Parket Tree ook de richtlijnen van het Operationeel Prioritaire Stoffen (OPS)-model. “Dit betekent dat we uitsluitend goedgekeurde lijm en lak voor onze vloeren gebruiken. Het gebruik van schadelijke producten weigeren wij per definitie altijd”, aldus Vinke. Ook is Parket Tree inmiddels bezig met het verduurzamen van zijn wagenpark. “Inmiddels rijden er al vier elektrische auto’s rond.”

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input