Medewerker uitgelicht: Mireille Woudt

Mireille Woudt, Manager Ketenpartners, is al 8 jaar vrijwilliger bij Sporten voor Sophia. Je kan door middel van fietsen (spinnen) of zwemmen meedoen met Sporten voor Sophia. Zelf fietst Mireille als instructeur op het podium, deelnemers fietsen in blokken van drie uur. Door haar enthousiasme hebben al vele collega’s van MainPlus ook meegefietst voor het goede doel! Wij vragen aan Mireille waar Sporten voor Sophia voor staat en hoe zij het ervaart om onderdeel te zijn van dit goede doel.

Het geld wat opgehaald wordt met Sporten voor Sophia, waar gaat dat naartoe?

Sporten voor Sophia wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Sophia. Door middel van verschillende sportieve evenementen gedurende het hele jaar zetten wij ons met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en partners in voor het Sophia Kinderziekenhuis. Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Doordat het Sophia alles in huis heeft – Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie werken samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie - is het mogelijk complete zorg te bieden aan zowel kinderen, als hun ouders.

Het geld wat opgehaald wordt, is bedoeld om nog meer onderzoek te doen. Ieder jaar wordt er een andere thema gekozen; onderzoek naar aangeboren obesitas, een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen. In 2021 zijn de opbrengsten besteed aan het Sophia Moeder en Kind Centrum. 

Waarom zet jij je in als vrijwilliger in voor het Sophia Kinderziekenhuis? 

Als er echt iets met je kind is, dan ben je bij het Sophia in goede handen. Ik heb zelf kinderen die gelukkig gezond zijn, maar door Sporten voor Sophia zie ik ook dat het anders kan. Helaas gaat het niet altijd goed, de medische wetenschap heeft ook beperkingen. Juist door geld in te zamelen voor onderzoek verkleinen we de beperkingen.  Ik vind het bijzonder aan het Sophia dat zij zich niet alleen richtingen op het kind, als patiënt, maar op het hele gezin. Een ziekte heeft veel impact op een kind, maar ook op het gezin. Daarnaast proberen zij een afwijking in een zo’n vroeg mogelijk stadium te constateren en ook te verhelpen. Dit betekent in de praktijk dat er soms al behandelt wordt voor de geboorte, om op die manier de kwaliteit van leven voor het kindje te verbeteren. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij Sporten voor Sophia?

Iemand van de organisatie ken ik van de sportschool. Hier gaf ik al spinning les van 2007. Ik heb toen eerst als deelnemer meegedaan, daarna is er aan mij gevraagd of ik auditie wilde komen doen. Je mag zeker je eigen draai geven, maar ze zoeken wel een bepaalde kwaliteit in de instructeurs. Het is een hele hechte groep mensen, een grote verbondenheid. Wij krijgen ook een kijkje in die wereld. Degene die ons begeleidt, werkt zelf op de IC in het Sophia Kinderziekenhuis. De artsen lichten het jaarlijkse thema ook aan ons toe. 

Sporten voor Sophia 2022 

Op zaterdag 19 en 20 maart 2022 gaan wij weer fietsen voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar in het bijzonder voor een heel mooi project binnen het Kinderthoraxcentrum. Het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Je kan doneren en/of inschrijven via de volgende link: https://www.sportenvoorsophia.nl/sport/fietsen-voor-sophia-2022

sporten voor sophia

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input