“Turien & Co richt zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen”

Zelf omschrijft Turien & Co zich als nichespeler in het hogere segment op de verzekeringsmarkt. Deze assuradeur is een middelgrote partij op de markt in Nederland. Sinds begin jaren tachtig is het bedrijf gevestigd in Alkmaar. Ze zijn onder andere bekend geworden door hun exclusieve autoverzekering. 

Erik Wiertz (61) is manager schadebehandeling bij Turien & Co. Op zijn afdeling komen alle schades binnen die worden gemeld en hij is ervoor verantwoordelijk dat deze schades juist worden afgehandeld. Inmiddels werken er zo’n 250 werknemers bij de assuradeur en dat is groot genoeg om benodigde investeringen te doen, maar niet té groot om individueel maatwerk te kunnen leveren. “Het formaat van ons bedrijf zorgt ervoor dat we een wendbare speler op de markt zijn en dat is erg leuk”, zegt Wiertz.

Bjorn Jalving

Erik Wiertz

Autoportefeuille is het grootst
“Het overgrote gedeelte van onze verzekeringen bestaat uit auto’s. Inmiddels breiden we dit wel steeds meer uit met onder andere een woonportefeuille en ook hier zitten we in het hogere segment. Dit is gewoon onze doelgroep”, vertelt Wiertz. Deze verzekeringen vallen onder de zogenaamde Premiumlijn van de verzekeraar. Turien & Co wil privébezittingen en -vermogen een ‘first class’ bescherming bieden. Hierbij moet gedacht worden aan verzekeringen op het gebied van inboedel, kostbaarheden en kunst.

Turien & Co was een van de eerste assuradeurs met een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. Deze is mede ontwikkeld naar aanleiding van het Arena-arrest in 2001. De rechter oordeelde dat werkgevers ook een zorgplicht hebben voor werknemers die aan het verkeer deelnemen, aangezien ze daar letsel kunnen oplopen. Wanneer een werkgever hierin verzuimt, is hij aansprakelijk. Wiertz: “We merken dat deze portefeuille nog steeds groeit. Dit komt door meer bewustzijn over dit onderwerp én door rechtspraak. Wij hebben destijds gewoon een goed product gemaakt.”
MainPlus
De samenwerking tussen Turien & Co en Mainplus bestaat nu ruim twee jaar. “Commercieel directeur Gerard van Engelenburg heeft destijds het contact met mij gezocht en wist precies waar wij als verzekeraar behoefte aan hadden. We zijn eerder in zee gegaan met een naturahersteller en daar waren we niet meer tevreden over. Gerards timing was precies goed”, vertelt Wiertz. “MainPlus heeft service hoog in het vaandel staan en dat past goed bij Turien & Co.”

Mainplus voert de regie wat betreft schadeafhandeling en ze hebben daar een heel geschikt systeem voor ontwikkeld: MainFlow. Wiertz: “Wij hebben zelf toegang tot dit systeem en kunnen volgen wat de status van een schade is. We doen zelf niets op het gebied van herstel, maar MainPlus biedt ons de toegang tot aannemers en herstelopties. Voor onze klanten is dit van toegevoegde waarde, want ze worden totaal ontzorgd.”
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wiertz is momenteel ruim 12,5 jaar werkzaam bij het verzekeringsbedrijf. Turien & Co is een maatschappelijk betrokken assuradeur/verzekeraar en wil het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) nog verder uitbouwen. “Naturaherstel past hier heel goed bij. Ik wil het bewustzijn bij onze klanten bevorderen, wat nog niet zo makkelijk is. Men is toch vaak geneigd om zelf een rekening in te dienen van een eigen aannemer, ondanks dat wij dit ook eenvoudig kunnen regelen. Overigens ligt dit niet alleen aan onze klanten, maar ook bij onze tussenpersonen”, vertelt Wiertz.

Ook bij deze tussenpersonen hoop Wiertz meer bewustwording te creëren over het belang van naturaherstel. Hij benoemt dat het vooral veel voordelen heeft. Wiertz: “Op dit moment is het best lastig om snel iets gerealiseerd te krijgen via een eigen aannemer. Die komen om in hun werk. Juist met naturaherstel kunnen mensen sneller worden ontzorgd.” Door samen te werken met MainPlus is het voor onze klanten mogelijk om eerder herstelwerkzaamheden uit te voeren. Wiertz vertelt dat hij in de toekomst samen met MainPlus wil kijken hoe ze naturaherstel nog beter bij hun klanten onder de aandacht kunnen brengen.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input