Medewerker uitgelicht: Ramon Groenewoud

Ramon werkt nu drie maanden bij MainPlus als Junior Business Analist. Als je aan de collega’s van MainPlus vraagt wat zij van Ramon vinden, krijg je alleen maar positieve antwoorden. Dat is ook niet gek, Ramon is ook een hele leuke collega. Als voormalig bodybuilder helpt Ramon zijn collega’s graag met tips en advies op het gebied van sport en blessures. Daarnaast neemt hij vers bereidde maaltijden mee voor zijn collega’s, waarbij hij zelfs rekening houdt met de verschillende dieetwensen. Oja, en hij heeft in zijn eerste twee maanden zijn ITIL-certificaat gehaald. Genoeg redenen waarom wij blij zijn dat Ramon ons team is komen versterken. Nu waren wij toch nieuwsgierig of Ramon ons net zo leuk vindt als wij hem!

Je bent begonnen in september, maar je was al wel bij de BBQ in juli! Wat was je eerste indruk van je toekomstige collega’s?

Gezellig! In eerste instantie vond ik het best spannend om naar de BBQ te komen, omdat ik nog niet iedereen kende en niet wist wat ik kon verwachten. Het klikte gelukkig gelijk en het voelde als het spreekwoordelijke warme bad. Dit maakte mijn eerste werkdag ook een stuk makkelijker, ik kende iedereen al en het voelde de eerste dagen al alsof ik hier al een tijdje werkte.

Je hebt het onboardingsprogramma van de MainPlus Academy gevolgd, hoe kijk je daar op terug?

Ik vond het fijn dat ik eerst een goed beeld kreeg van wat MainPlus precies doet door verschillende presentaties. Door met collega’s mee te kijken en te praten werd ook duidelijk wat de functies binnen MainPlus inhouden. Daarnaast vond ik het super dat ik gelijk kon beginnen met een certificaat behalen, dat MainPlus open staat om je verder te laten ontwikkelen. Verder is het fijn dat collega’s heel behulpzaam zijn en dat ik ze alles kan vragen en meedenken.

Het onboardingsprogramma heb je doorlopen, nu wordt je functie inhoudelijk ingewerkt. Hoe bevalt het tot nu toe?

Ik werk direct samen met Peter, samen doen wij ICT binnen MainPlus. Hoe Peter mij inwerkt vind ik fijn gaan. Hij laat me dingen zien, bijvoorbeeld testen, en laat het me vooral zelf ervaren en herhalen. Ik krijg de vrijheid om mijn dag te plannen, zolang het werk maar gedaan wordt voor die dag. Ook krijg ik vrijheid om zelf werkzaamheden/systemen uit te zoeken of mijn eigen draai eraan te geven,  als ik iets zie wat beter kan mag ik daar achteraan gaan.

Het mindere is dat sommige werkzaamheden voor nu eentonig kunnen zijn, bijvoorbeeld het beleidsplan waar ik mee bezig ben. Zodra ik volledig ben ingewerkt en meer taken zelfstandig kan oppakken, dan kan ik daar ook meer afwisseling in aanbrengen.

Tijdens een sollicitatiegesprek verkopen wij als het ware MainPlus. Wij proberen een zo’n realistisch mogelijk beeld neer te zetten, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is ons dat ook gelukt wat jou betreft?

Wat mij vooral bij gebleven is uit de sollicitatiegesprekken, is dat jullie vertelde dat MainPlus van gezelligheid houdt, maar dat er wel hard gewerkt wordt. Dit is ook precies hoe ik het ervaar, een gezellige club mensen die weten wanneer er tijd is voor een lolletje.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input