Eerste hulp bij onverzekerde en acute schade gelanceerd

MainPlus en Vereniging Eigen Huis komen met Nationale Spoedklusservice


Rijswijk, 3 februari 2022 – Ruim 800.000 Nederlanders hebben per februari de beschikking over een Eerste Hulp bij Schade. Deze Nationale Spoedklusservice, die werkt met een landelijk dekkend netwerk van 1750 herstelspecialisten, moet een einde maken aan de wijdverbreide woekerpraktijken waar consumenten het slachtoffer van worden als zich een acuut probleem voordoet.

 De Nationale Spoedklusservice, die beschikt over een landelijke meldkamer, moet consumenten beschermen tegen onder anderen malafide slotenmakers, elektriciens, loodgieters, rioolontstoppers en ongediertebestrijders. Volgens de Fraudehelpdesk en de brancheorganisatie Nederlands Sleutel- en Slotenmakersgilde (NSSG) duperen die jaarlijks nog altijd honderden consumenten.

Gezamenlijk initiatief

De Spoedklusservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor een spoedeisende klus. Als het om een noodsituatie gaat is de specialist er binnen een twee uur. Hinderlijke problemen worden binnen vijf dagen opgelost en kleine spoedklusjes waar minder haast bij is binnen tien dagen.

De nieuwe Spoedklusservice maakt extra impact omdat de dienst per direct ter beschikking komt van de 800.000 leden van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Schade-afhandelaar MainPlus, die de dienst gaat uitvoeren, wil een einde maken aan malafide praktijken waar consumenten vaak slachtoffer van worden als ze acuut hulp aan huis nodig hebben. Zoals bij een verstopte riolering, lekkage, ongedierte of een kapot deurslot. Deze calamiteiten worden niet door de verzekeraar gedekt. De Nationale Spoedklusservice komt binnenkort breder beschikbaar dan alléén voor leden van VEH.

“Woekerprijzen moeten tot verleden behoren”
“De Nationale Spoedklusservice stond al héél lang boven aan de verlanglijst van de consumentenorganisaties en de verzekeraars”, aldus Michel Amptmeijer, CEO van MainPlus. “Te veel consumenten worden helaas slachtoffer van malafide praktijken. We hebben samen met onze gespecialiseerde herstelpartners een fijnmazig netwerk opgezet waarbij schades worden hersteld tegen reële, vooraf bepaalde tarieven. Woekerprijzen moeten tot het verleden behoren. We zijn er trots op dat we deze dienst nu als eerste voor de leden van de VEH kunnen gaan aanbieden”

Met de Nationale Spoedklusservice richt MainPlus zich in eerste instantie op ledenorganisaties, VVE’s, VVE-beheerders, ouderen- en hulpbehoevendenorganisaties, verzekeraars, volmachten en tussenpersonen.

Over MainPlus
MainPlus is gespecialiseerd in het daadwerkelijk direct repareren van schades zonder dat de verzekerden geld krijgen uitgekeerd. Met die werkwijze is MainPlus de tweede marktpartij van Nederland. In opdracht van verzekeraars en volmachten (bedrijven die namens verzekeraars optreden) zorgt MainPlus ervoor dat een professionele en betrouwbare herstelpartner op korte termijn schade aan inboedel of opstal komt herstellen. Dat gebeurt milieuvriendelijk, duurzaam en onafhankelijk. Alle herstelpartners zijn in het bezit van het keurmerk GroenGedaan! van Stichting Duurzaam. Verzekerden hoeven zich, anders dan bij het afkopen van schade, niet druk te maken om het eindresultaat. Bovendien zijn zij en de verzekeraars in veel gevallen goedkoper uit. Via opdrachtgevers van MainPlus worden inmiddels ruim 750.000 verzekerden bediend. Het bedrijf is gevestigd in Rijswijk en heeft 31 medewerkers in vaste dienst. In 2021 werd MainPlus Spoedklusservice opgericht.

 

Sebastiano  Janssen

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input