“Ieder jaar helpen wij 30 mensen belangeloos met hun verhuizing”

Mondial Movers is een landelijk verhuisbedrijf met 19 familiebedrijven. De ‘vriendelijke verhuizer’ is opgericht in 1991 door acht verhuisbedrijven die het idee hadden om hun krachten te bundelen. Mondial Movers bestaat nu bijna 30 jaar en heeft zo’n 500 medewerkers.

Marcel de Waal (60) is een oudgediende bij het verhuisbedrijf. Hij werkt al zo’n twintig jaar voor Mondial Movers, waarvan hij de laatste drie jaar de functie van algemeen directeur bekleedt. In de loop der jaren is de focus van het bedrijf steeds meer komen te liggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Ik vind het vanzelfsprekend dat we als onderneming teruggeven aan de maatschappij, want dat hoort bij je verantwoordelijkheid als ondernemer”, vertelt De Waal.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Mondial Movers is een verhuisorganisatie met een breed dienstenpakket. Naast de gewone verhuisdienstverlening voor particulieren, zakelijke klanten en zorginstellingen biedt het bedrijf ook ondersteuning op facilitair niveau. “We leveren bijvoorbeeld diensten als een handymanservice. Dit betekent dat we bij een verhuizing bijvoorbeeld óók de schilderijen van een muur afhalen en deze vervolgens weer ophangen op de nieuwe locatie”, zegt De Waal. Ook hebben alle vestigingen opslagfaciliteiten waar eventuele goederen tijdelijk opgeslagen kunnen worden.

Mondial Movers bestaat inmiddels uit 19 familiebedrijven die ieder een aandeel hebben in het bedrijf. Opvallend is de eigen opleiding die in huis is ontwikkeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Mensen die nog niet direct klaar zijn om aan de slag te gaan als verhuizer kunnen bij ons een opleiding volgen. Denk bijvoorbeeld aan vroegtijdige schoolverlaters of iemand die uit de maatschappij is geraakt en moet re-integreren”, aldus De Waal.

Mondial Movers Foundation
Mondial Movers is een hartverwarmend bedrijf en een voorbeeld voor velen. In de strijd tegen armoede en eenzaamheid heeft de verhuizer namelijk een eigen foundation opgericht. De Waal: “Ieder jaar helpen wij 30 mensen belangeloos met hun verhuizing. Het zijn altijd alleenstaanden. Gewoonweg omdat zij dit zelf niet of nauwelijks kunnen betalen en geen kinderen hebben op wie zij kunnen leunen.” De kandidaten die voor de Verhuisfamilie in aanmerking komen, worden gescreend op urgentie door Stichting Present. “Deze stichting draagt de kandidaten aan en wij helpen deze mensen met hun nieuwe plek. We zien veel schrijnende gevallen en de dankbaarheid in de groep is ontzettend groot.”

De Foundation heeft naast de Verhuisfamilie nog twee pijlers: het inzamelen van speelgoed met de unieke Speelgoededoelendoos en het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen door activiteiten te organiseren in zorginstellingen. Mondial Movers is door haar inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen een gewaardeerd lid van het Koplopernetwerk van MVO Nederland. Dit is een netwerk waar alleen de meest ambitieuze ondernemers toe mogen treden. Daarnaast heeft de verhuisorganisatie het Keurmerk Sociale Onderneming behaald. Met dit certificaat laat Mondial Movers zien dat ze aantoonbaar een steentje bijdraagt aan de realisatie van 5 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

MainPlus
De samenwerking tussen MainPlus en Mondial Movers is zo’n twee jaar geleden ontstaan. “Via via kwamen wij in de picture en daar zijn we tot op de dag van vandaag heel blij mee. We krijgen via Mainplus zo’n 150 particuliere opdrachten per jaar binnen en dat vinden wij leuk, omdat we zelf vooral werken voor zakelijke klanten”, vertelt De Waal. Vaak gaat het om klanten met schade, bijvoorbeeld aan het parket, waarbij een tijdelijke ontruiming van hun woning nodig is. Wanneer de inboedel na de herstelwerkzaamheden weer teruggebracht wordt, zijn mensen vaak extra blij. “We vertrekken dan altijd met een goed gevoel”, vertelt De Waal.

Ook op het gebied van duurzaamheid scoort Mondial Movers hoog. In totaal rijden er al enkele tientallen elektrische voertuigen waaronder verhuiswagens, bakwagens en bestelbusjes. Verder hebben tien bedrijven al zonnepalen en heeft het bedrijf de ambitie om in 2025 volledig van het gas af te zijn.

Marcel de Waal MVO

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input