Schadeherstellers zetten zich schrap voor storm Eunice

MainPlus roept huiseigenaren op tot preventieve maatregelen

Rijswijk, 17 februari 2022 – Schadeherstellers zetten zich schrap voor de storm Eunice. Ze adviseren huiseigenaren preventieve maatregelen te nemen om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

“Na Dudley is het aan te raden om het dak te controleren om te checken of alle pannen nog op hun plek liggen. Dat is ook van groot belang om extra schade door Eunice te voorkomen. Ook het controleren van de bevestigingen van lichtkoepels kan zeker geen kwaad”, aldus Gerard van Engelenburg, directeur van MainPlus Schadeherstel, die de schades voor de Nederlandse verzekeraars afhandelt. “Daarnaast doen mensen er goed aan om buitenmeubilair in de schuur op te bergen of vast te binden zodat dit geen schade aan het huis kan veroorzaken als het wegwaait.”

Code oranje
Vanaf vrijdag verwacht het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI) in het hele land zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur. Aan de kust en boven het IJsselmeer kan dat zelfs 130 kilometer per uur worden. Het KNMI heeft vrijdag voor het hele land code oranje uitgevaardigd.

De schade die storm Dudley aan huizen in Nederland heeft aangericht valt tot dusver mee, aldus MainPlus. Van Engelenburg verwacht echter grote drukte in zijn meldkamer na storm Eunice, die naar verwachting een stuk zwaarder wordt dan Dudley.

Schadebedrag Dudley valt mee

MainPlus heeft sinds donderdagochtend tientallen schademeldingen gekregen naar aanleiding van storm Dudley, zegt Van Engelenburg. Daarbij valt volgens hem op dat de schades over het hele land verspreid voorkomen. Een duidelijk epicentrum is er in dit geval niet. “Het gaat vooral om schades aan daken: afgewaaide dakpannen, opengewaaide daken en af en toe een losgekomen lichtkoepel of losgekomen deklijsten”, aldus Van Engelenburg.

De schadebedragen vallen volgens hem erg mee, is de indruk die hij ook krijgt na het spreken met een aantal verzekeraars. “Het is natuurlijk vervelend, maar in de meeste gevallen is het een kwestie van een ladder neerzetten, erop en nieuwe dakpannen neerleggen. Qua schadebedrag komt dit niet in de buurt van bijvoorbeeld de valwind in Leersum in juni.”

Over MainPlus Schadeherstel

MainPlus Schadeherstel is gespecialiseerd in het organiseren van schadeherstel in natura en is daarin de tweede marktpartij van Nederland. In opdracht van verzekeraars en volmachten (bedrijven die namens verzekeraars optreden) zorgt MainPlus ervoor dat een professionele en betrouwbare herstelpartner op korte termijn schade aan inboedel of opstal komt herstellen. Uitgangspunt is om de woning terug te brengen in de staat zoals die één minuut voor het incident was. Dat gebeurt milieuvriendelijk, duurzaam en onafhankelijk. Alle herstelpartners zijn in het bezit van het keurmerk GroenGedaan! van Stichting Duurzaam. Verzekerden hoeven zich, anders dan bij het afkopen van schade, niet druk te maken om het eindresultaat. Bovendien zijn zij en de verzekeraars in veel gevallen goedkoper uit. Via opdrachtgevers van MainPlus worden inmiddels ruim 750.000 verzekerden bediend. Het bedrijf is gevestigd in Rijswijk en heeft zo’n 25 medewerkers in vaste dienst.

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input