Dit was het nieuws van de afgelopen maand

Met maar liefst vier stormen in één maand, heeft de schadebranche er in februari handenvol werk bijgekregen. Met name storm Eunice veroorzaakte grote schade. Samen veroorzaakten de laatste drie stormen een ongekende schade van minstens een half miljard euro. Volgens deskundigen moeten we niet overhaast tot de conclusie komen dat er met de stormachtige februarimaand sprake van een nieuwe trend is.

Corrie, Dudley, Eunice en Franklin passeerden in de afgelopen weken alfabetische volgorde de revue.  Corrie hield met name huis in de kustgebieden, waar de schade volgens het Verbond van Verzekeraars beperkt bleef omdat de bewoners er in de regel goed op stormen zijn bedacht, aldus de NOS. Uiteindelijk bedroeg die zo’n tien miljoen euro. Vooral daken, bomen en auto’s moesten het ontgelden, en – niet ver van het hoofdkwartier van MainPlus – onder meer een Rijswijks bushokje, dat aan diggelen waaide.

Dak controleren
Ook storm Dudley, enkele weken later, viel nog mee. Bij MainPlus Schadeherstel bleef het aantal schademeldingen beperkt tot de tientallen. In vrijwel alle gevallen was sprake van dakschades, aldus commercieel directeur van MainPlus Gerard van Engelenburg, die op de vakwebsite Risk en Business huiseigenaren op het hart drukte om hun daken te controleren met het oog op de komende storm Eunice, de volgende dag. Waar Dudley goed was voor een code geel van KNMI, werd voor Eunice de dag van tevoren al code oranje voor de kustgebieden afgegeven.

Op de dag zelf werd Eunice door het KNMI opgeschaald naar code rood, weeralarm dus. Naast de vier doden die vielen, veroorzaakte Eunice duizenden schades in heel Nederland. Daarvan waren er de volgende ochtend bij MainPlus al meer dan honderd gemeld. Daarvan bedroeg zo’n 85 procent schades aan daken. Veel acute schades konden vanwege de extreme weersomstandigheden niet meteen verholpen worden. De daadwerkelijke herstelwerkzaamheden kwamen veelal op de dag na storm Eunice pas op gang. De totale schade van de zwaarste storm in vier jaar, wordt ten tijde van het schrijven van dit artikel nog steeds opgemaakt.

‘Vijf jaar wachten op volgende stormweek’
Storm Franklin, die aan het einde van hetzelfde winderige weekeinde over het land raasde met code oranje in de kustprovincies, veroorzaakte ook met name schades aan daken. In het Zuid-Hollandse Moordrecht kwam het tot de ontruiming van enkele woningen, waarvan de daken bij storm Eunice al waren afgerukt, aldus de NOS. De noodbedekking die was aangebracht, bleek tegen Franklin niet bestand te zijn. Het Verbond van Verzekeraars liet na het weekeinde aan de NOS weten dat er nog nooit zo´n omvangrijke stormschade was gemeld als in de voorgaande dagen was gebeurd. Er zou op z´n minst sprake zijn van een half miljard euro schade. Dat bedrag kan nog verder oplopen, aldus het Verbond.

De vraag of er meer stormen plaatsvinden als gevolg van klimaatverandering werd door meerdere deskundigen in de media met een ‘nee’ beantwoord. Wouter van Bernebeek, meteoroloog bij Weerplaza, zei tegen NU.nl dat de data van het KNMI geen toename van het aantal stormen laten zien. De kans dat een soortgelijke ‘stormweek’ zich opnieuw voordoet is volgens hem dermate klein dat we er mogelijk weer vijf jaar op moeten wachten. Dat de stormen elkaar in zo’n korte tijd opvolgden is volgens Van Bernebeek puur “willekeurig”. KNMI-klimaatwetenschapper Peter Siegmund zegt in Het Parool dat, hoewel er dit jaar tot dusver meer stormen hebben plaatsgevonden, 2021 in Nederland het meest windstille jaar was in drie decennia. Ook hij beschouwt de aaneenschakeling van stormen als “puur toeval”.

Spoedklus-service
Behalve door al het stormgeweld, kwam de schadebranche deze maand ook in het nieuws als gevolg van een jarenoud probleem: slotenmakers, elektriciens, loodgieters en rioolontstoppers die in acute situaties broddelwerk leveren en daarvoor de hoofdprijs rekenen. Voor dat probleem is een oplossing gekomen in de vorm van de Spoedklusservice die is gelanceerd door MainPlus in samenwerking met Vereniging Eigen Huis. Onder meer consumentenplatforms Kassa (BNNVARA) en Radar (AVROTROS) besteedden aandacht aan de service, die aan alle leden van de Verenging Eigen Huis wordt aangeboden. Tegen een vast bedrag krijgen zij 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang tot een meldkamer, die klanten snel in contact kan brengen met betrouwbare herstelpartijen. Daarbij kan iemand in een noodgeval binnen enkele uren worden geholpen. Daarmee zijn niet alleen consumenten geholpen. Ook verzekeraars die klanten willen helpen bij onverzekerde schades aan hun huis kunnen er hun voordeel mee doen.

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input