Nóg efficiëntere en betere dienstverlening dankzij MainFlow 4.0

Kortgeleden kreeg Roel Haitjema (manager Calamiteitenservice bij MainPlus) een verzekerde die kampte met een leidingbreuk in de muur aan de telefoon. “De meeste mensen overkomt zoiets nooit, of anders eenmaal in hun leven”, blikt Haitjema terug op het gesprek. “De kans dat je dus weet wat te doen, is vrijwel nul. Maar voordat ik de naam en het adres van de verzekerde wist, had ik al gezegd dat eerst de hoofdkraan dichtgedraaid moest worden.”.

Niet dat Haitjema zelf een expert is op het gebied van leidingbreuken in een muur. Maar dankzij de nieuwe versie van het MainFlow-platform kon hij direct adequaat reageren, aangezien in het vernieuwde centrale systeem de meest uiteenlopende scripts staan uitgewerkt. Wat het probleem ook is, met MainFlow 4.0 kan een MainPlus-medewerker eenvoudig en snel een stappenplan oproepen. Daarin komt uiteraard aan bod welke acties de verzekerde het beste kan ondernemen om de calamiteit aan te pakken. Vervolgens is met het systeem de juiste, goed gebriefde schadehersteller met de juiste urgentie in te schakelen.

Volledige focus op de business van MainPlus
Sinds februari werkt MainPlus met deze nieuwe versie van het volledig zelf ontwikkelde MainFlow. De eerste bevindingen zijn zeer positief. “Ooit is MainPlus begonnen als bedrijf in reparatieonderhoud van vastgoed, voornamelijk voor woningcorporaties en VvE’s”, vertelt Haitjema. “Zes jaar geleden zijn we ook gestart met schadeherstel. Dat deden we met het systeem dat we voorhanden hadden en eigenlijk was opgezet voor reparatieonderhoud. Dat doel is er niet meer, omdat we ons nu volledig richten op schadeherstel, calamiteitenservice en binnenkort lekdetectie. MainFlow is ontwikkeld op Mendix en is nu helemaal gefocust op wat onze business is.”

Met MainFlow 4.0 is efficiënter, eenvoudiger en overzichtelijker te werken dan met de voorgangers. Zo heeft de nieuwe versie – in tegenstelling tot 3.0 – meer pictogrammen en plaatjes, wat het werken voor de gebruiker makkelijker maakt. “Bovendien hebben we al onze processen goed op papier gezet. In het verleden waren er zo veel mogelijkheden, dat je als gebruiker soms vastliep. Dat gebeurt niet meer: nu word je door het systeem geleid, van taak naar taak. Als je een taak niet volbrengt, dan krijg je een herinnering of kan je niet verder. Zo voorkom je fouten en dat is belangrijk voor onze verzekerden”, aldus Haitjema.

Legio mogelijkheden
Bovendien is MainFlow 4.0 een document management systeem, waarin foto’s en bestanden zijn op te slaan, communicatie mee wordt uitgestuurd naar verzekerden en is er een deel van de facturatie mee te doen. Om het systeem optimaal te benutten, hamert MainPlus erop dat ook de herstelpartners het gebruiken. De mogelijkheden van MainFlow 4.0 zijn legio. Haitjema sluit daarom af met goed nieuws: “Op dit moment is MainPlus voor verzekerden alleen via de telefoon in te schakelen. Nog dit jaar willen we het voor hen mogelijk maken om zelf online MainFlow te gebruiken.”

 

 

MainPlus

    Laan van Vredenoord 15

2289 DA Rijswijk

   +31 88 011 70 70

   info@mainplus.com

 

mainplus logo wit

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid Input