MainPlus: kwaliteit in de uitvoering

Slider

Onze klanten en resultaten

Klanten

MainPlus levert diensten aan een omvangrijk portfolio van tevreden klanten. MainPlus Vastgoedonderhoud heeft in totaal meer dan 600.000 opdrachten uitgevoerd – in nauwe samenwerking met vastgoedeigenaren, -beheerders en onderhoudsbedrijven. MainPlus Schadeherstel ontzorgt verzekeraars, volmachten, serviceproviders in het afhandelen van inboedel- en opstalschade bij particulieren en bedrijven.
Onze kwaliteit ligt in het efficiënt organiseren van onderhouds- en herstelprocessen. Door de administratieve last in deze trajecten te minimaliseren is het mogelijk om sneller te schakelen. Zo verlaagt MainPlus de kostprijs van schadeherstel met minimaal 25% en stijgt het aantal first time fixed-reparaties.

Resultaten

De dienstverlening van MainPlus is erop gericht om het proces rond onderhoud en schadeherstel (continu) integraal te verbeteren op de onderdelen tevredenheid, kostenbesparing en kwaliteit in de uitvoering. Ons modulaire concept garandeert dat onze dienstverlening naadloos aansluit op de wensen van onze klanten.

MainPlus: kwaliteit in de uitvoering

  • Gemiddelde klanttevredenheid: 8.0
  • Kostenbesparing: 25% of meer (op basis van TCO)
  • Daling aantal facturen: 98% of meer bij afkoopmodel
  • Heldere Kpi’s voor zowel opdrachtgever als herstelpartner
  • Gegarandeerde kwaliteit van uitvoering op herstel
  • Heldere rapportages met duidelijke serviceniveauovereenkomsten (SLA)

Bent u benieuwd hoe we deze resultaten samen met onze klanten realiseren? Wilt u graag een referentiebezoek afleggen bij een van onze klanten? Neem dan gerust contact met ons op.