Schade? MainPlus Schadeherstel helpt

Slider

Particulier

U heeft een schade gemeld bij uw verzekeraar. Om de schade zo snel en goed mogelijk af te handelen, heeft uw verzekeraar MainPlus Schadeherstel gevraagd contact met u op te nemen. Wat mag u van ons verwachten?

Schade zorgt voor ongemak

Of een schadegeval nu groot of klein is, het is belangrijk om het bijbehorende ongemak zo snel mogelijk weg te nemen. MainPlus Schadeherstel helpt u daar graag bij.

Werkwijze: snel en trefzeker

De schade die u meldt bij uw verzekeraar gaat direct naar het Klant Contact Center van MainPlus Schadeherstel. Onze medewerkers nemen contact met u op voor nadere informatie. Zij weten precies welke specialist er in uw situatie nodig is.
MainPlus Schadeherstel werkt met herstelpartners verspreid over heel Nederland. Stuk voor stuk specialisten die nodig zijn om alle soorten schade deskundig te verhelpen. Zodra duidelijk is wat er moet gebeuren, schakelen wij de juiste herstelpartner voor u in.
Wij zorgen ervoor dat uw schade hersteld wordt. Bovendien regelen wij het hele administratieve en financiële traject voor u.

Simpel stappenplan

  1. Meld de schade bij uw verzekeraar
  2. Een medewerker van ons Klant Contact Center bespreekt de schade met u en maakt een afspraak
  3. De herstelpartner komt bij u langs en herstelt of vervangt uw beschadigde eigendommen
  4. Wij zorgen voor de administratieve en financiële afwikkeling met alle partijen

Goed om te weten

  • Eigen risico: Soms geldt er een eigen risico. In dat geval zijn de kosten (deels) voor eigen rekening. U ontvangt dan na afloop een factuur van ons.
  • Onherstelbaar: Soms is herstel niet meer mogelijk, bijvoorbeeld omdat de beschadigingen te groot zijn of vanwege slijtage. In zo’n geval gaan wij over tot vervanging of u kunt via uw verzekeraar een financiële vergoeding krijgen om de vervanging zelf te organiseren.
  • Akte van Cessie: De herstelpartner vraagt u voor aanvang van het herstel of vervanging om een zogeheten Akte van Cessie te ondertekenen. Hiermee geeft u uw verzekeraar toestemming om aan ons de rekening te betalen. U hoeft de rekening dan niet eerst zelf te betalen. Dat scheelt u onnodig papierwerk.
  • Oorzaak & gevolg: Uw verzekering dekt gevolgschade en niet altijd de oorzaak. In een dergelijke situatie betekent dit dat een deel van de herstelkosten voor eigen rekening komt. In zo’n geval of bij meerwerk ontvangt u dus wel een nota van ons. Uiteraard bespreken we dit met u voorafgaand aan de werkzaamheden.
  • Opleveringsverklaring: Nadat uw schade hersteld is, ondertekent u de opleveringsverklaring. Hiermee geeft u aan dat de schade tot uw tevredenheid is verholpen.
  • Contact: Wilt u een afspraak verzetten, heeft u vragen of heeft u een klacht? Bel dan met het Klant Contact Center van MainPlus Schadeherstel: 088-0117070