Toegankelijkheid

Dossier uitgelicht: “Alles in de woning was kletsnat”

 

Opbouwen badmaker lekkage appartement

Wanneer je weken in een hotel moet verblijven, denk je in eerste instantie wellicht: wat heerlijk! Maar als je niet op vakantie bent en je partner en jij ook nog eens moeten (thuis)werken, kunnen de muren aardig op je afkomen. Het overkwam twee zestigers uit Amsterdam. Ze verbleven na een gesprongen leiding noodgedwongen meer dan een maand in een hotel. “We hadden twee hotelkamers nodig om ons werk te kunnen blijven doen”, vertelt de vrouw des huizes.

Het koppel woont in een appartementencomplex middenin het centrum van Amsterdam. In dit geval was de lekkage ontstaan door een gesprongen leiding in de badkamervloer, maar had de ondergelegen woning ook lekkage en schade aan het plafond. Daarnaast was er sprake van zichtbare schade in het centrale gedeelte van het appartementencomplex en die schade kwam voor rekening van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Eigenlijk waren er dus drie schades gemeld bij MainPlus.

Gesprongen leiding
Bij een lekkage moet altijd eerst vastgesteld worden waar de lekkage vandaan komt en dit is soms best lastig. Na de professionele lekdetectie werd duidelijk dat er een leiding in de vloer van de badkamer was gesprongen. Heel vervelend, want de schade is in zo’n situatie vaak groot én kostbaar. Dat was ook het geval met deze schade, omdat alle badkamertegels en de gehele vloer van de woning vervangen moesten worden. “Alles in de woning was kletsnat”, vertelt de vrouw des huizes. “Zelfs de kledingkast was helemaal volgezogen met vocht. Gelukkig is onze kleding wel droog gebleven.”

Om te beginnen moest het meubilair tijdelijk elders opgeslagen worden. Hiervoor werd Mondial Movers ingeschakeld, een van de vaste verhuispartners van MainPlus. Na vaststelling van de oorzaak van de lekkage was het tijd voor actie en herstel. De gehele vloer moest verwijderd worden, zodat het proces van droging opgestart kon worden. Dit is een heel belangrijk proces en duurde in dit geval zelfs langer dan een maand. Tijdens dit gehele proces konden de bewoners niet verblijven in hun huis en dus waren ze genoodzaakt een nabijgelegen hotel op te zoeken. De kosten voor dit verblijf werden gelukkig wel vergoed door de verzekeraar. Na ruim vier weken werd opnieuw een vochtmeting gedaan en geconstateerd dat de vloeren droog waren. De meetapparatuur kon verwijderd worden en de herstelwerkzaamheden werden gestart.

Op rolletjes
Een van de vaste herstelpartners van MainPlus is Van Berkel Totaalonderhoud. Zij zijn actief in heel Nederland en gespecialiseerd in totaalonderhoud en daarom geknipt voor deze klus. Aangezien de hoogte van de schade in dit geval boven de 25.000 euro lag, werd het dossier ook nog ter beoordeling overgegeven aan EMN expertise, dé specialist als het gaat om het beschermen en behouden van waarde bij omvangrijke en complexe schades. Alles werd goedgekeurd waarna er in overleg met de verzekerde een nieuwe vloer bij Parkettree werd uitgezocht.

De vloertegels in de badkamer en de houten vloer in de woonkamer werden opnieuw gelegd en de wanden geverfd. Inventief als Van Berkel is, hebben ze de nog aanwezige meubels in de woning op hondjes geplaatst, waardoor de vloer eenvoudig vervangen kon worden. “Het liep echt op rolletjes”, vertelde de 60-jarige Amsterdamse. Ook bij de benedenburen werd het plafond gewit en de muren in de hal werden geverfd. De bewoners van de woning waren enorm blij dat ze terug konden keren naar hun huis: “We zaten echt met onze handen in het haar en waren het hotel inmiddels best wel zat. Niks zo fijn als je eigen huis. We zijn heel blij met hoe professioneel alles is aangepakt en hoe onze woning er nu uitziet”, vertelt een blije vrouw des huizes.

 

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek